Читај ми!

Николић: Стало нам је да победимо

Стратег Партизана Марко Николић тврди да је њему и његовим играчима, упркос чињеници да утакмица нема никакав резултатски значај, стало да победе Астерас у Лиги Европе и тако ставе тачку на полусезону.

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је да је његовој екипи стало да забележи победу у предстојећем мечу против Астераса у Лиги Европе и да тријумфом заврши полусезону.

"Утакмица са Астерасом затвара ову полусезону, врлу успешну полусезону. Иако утакмица не носи резултатски значај у смислу проласка даље, нама је битна, стало нам је. Као што је био случај у претходних 29 утакмица, тако ће бити и у овој", рекао је Николић новинарима на Партизановом стадиону.

Партизан сутра од 19.00 дочекује грчки Астерас у мечу шестог, последњег кола Групе Ц Лиге Европе. Црно-бели су последњи у групи са само једним бодом, док је Астерас на трећем месту са пет бодова.

"Имамо једну врсту обавезе да прикупимо бодове за Партизан, и да повећамо коефицијент, и да тако некоме ко ће после нас можда бити овде олакшамо квалификације у европским такмичењима", објаснио је Николић.

Црно-бели су као гости изгубили од Астераса са 2:0, а говорећи о грчком тиму, Николић је рекао да је реч о "класичном представнику грчког фудбала".

"То је тим који игра изузетно организовано у фази одбране, не мењају свој начин игре без обрзира на то против кога играју... Опасни су у прекидима и опасни испред противничког шеснаестерца у шта смо се и ми уверили", истакао је Николић.

На питање новинара да ли је Партизан управо у Грчкој изгубио шансе за пролаз даље, Николић је поновио да је сам улазак у групну фазу Лиге Европе велики успех.

"Ја сам испред тима говорио да хоћемо да се такмичемо и сматрам да смо у најмање три или четири утакмице били врло близу. Када би овај тим остао на окупу и када би се појачао, имали бисмо велике шансе да зрелији и искуснији добро играмо у домаћем првенству, а потом и у Европи. Ако буде великих промена, не можемо о томе да говоримо", рекао је он.

Фудбалер Партизана Владимир Волков навео је да црно-бели имају императов победе у мечу са Астерасом.

"Играмо последњу утакмицу у овој години и мислим да је то прилика да у шампионској атмосфери дочекамо Астерас на нашем стадиону", рекао је Волков.

"Желимо да радимо на имиџу клуба, и улазимо мотивисано у меч, и идемо на победу. Утакмица у Грчкој је био лош дан, подбацили смо, то није био Партизан. Сада очекујем другачију утакмицу, на нашем стадиону. Последње утакмице су показале да Партизан може да игра са свима, имамо императив победе", додао је Волков.

На питање да ли ће утакмица против Астераса бити и његова последња у дресу Партизана, Волков је кратко одговорио: "Немам те информације."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи