Читај ми!

Партизан у полуфиналу, Чукарички елиминисао Вошу

Партизан савладао Рад у четвртфиналу Купа Србије голом Петра Шкулетића са беле тачке (1:0). Чукарички бољи од Војводине (2:1), Јагодина као гост победила Раднички (0:1). Вождовац – Спартак 2:1.

Фудбалери Партизана, Чукаричког, Вождовца и Јагодине изборили су пласман у полуфинале Купа Србије, пошто су у утакмицама четвртфинала забележили победе.

Партизан је на стадиону Обилића на Врачару савладао Рад резултатом 1:0, а једини гол на мечу постигао је Петар Шкулетић у финишу првог полувремена из једанаестерца.

Претходно је Милош Марковић у свом казненом простору повукао с леђа Николу Нинковића и зарадио црвени картон.

Чукарички је на Бановом брду савладао браниоца трофеја Војводину са 2:1 и за веома кратко време други пут заредом савладао екипу из Новог Сада.

Брђани су повели преко Регана у десетом минуту, неколико тренутака касније изједначио је капитен Војводине Марко Полетановић директиним ударцем из корнера, док је тријумф домаћину донео Бојић почетком другог полувремена.

Занимљиво је да је Полетановић приликом првог ударца из угла погодио пречку домаћина.

Војводина је имала шансу да изједначи у 89. минуту, али је голман Немања Стевановић феноменало одбранио Полетановићев слободан ударац и искупио се за кикс из 13. минута.

Вождовац је на свом терену био бољи од суботичког Спартака (2:1) уз два гола Стефана Бабовића, а минималним резултатом Јагодина је победила у Нишу против Радничког.

Полуфинални мечеви и финале играју се на пролеће следеће године.

Резултати и стрелци:

Вождовац – Спартак 2:1 (Бабовић 14, 90+3 – Илић 90+4)

Раднички НИС – Јагодина 0:1 (Ђурић 31)

Чукарчки – Војводина 2:1 (Реган 10, Бојић 47 – Полетановић 13)

Рад – Партизан 0:1 (Шкулетић 45+1 пенал)

Тренери Партизана и Рада сагласни – пенал је постојао, бољи тим прошао даље 

Шеф струке Партизана Марко Николић рекао је да је његов тим заслужено прошао у полуфинале Купа Србије, као и да је задовољан игром тима у победи над Радом.

"Види се емотивно и физичко пражњење, јер то је 13-14 играча који носе све ово. Било нам је много важно да прођемо данас. Терен је био паклено тежак. Уз то још и јак ветар. Да сумирам, заслужен пролаз у полуфинале у много тешким условима. Рутински, не у смислу потцењивања противника, већ наше игре", рекао је Николић.

Тренер црно-белих се осврнуо и на једанаестерац који је његовом тиму донео тријумф.

"Из позиције у којој сам ја био ту није било ништа спорно. Деловало је све чисто, мада је за мене та одлука и пенал и црвени престрога, јер то ремети утакмицу. Они који доносе одлуке иду у правцу да мењају то правило", рекао је Николић.

Партизан је играо у измењеном саставу због повреда. У недељу га чека утакмица са Борцем из Чачка, последња у јесењем делу сезоне.

"Видели сте да смо и данас имали кадровских проблема, јер је Немања Петровић играо на десном беку, вероватно први пут у животу, пошто је Лазар Ћирковић испао из конкуренције. Сад имамо пет дана до утакмице са Борцем, то је за нас премија. Желимо да задржимо бодовну предност, што је лепа залиха пред одлазак на паузу", рекао је Николић.

Тренер Рада Милан Милановић нагласио је да се његов тим мало затворио у првом полувремену и да није имао среће у другом, али је признао да је ривал заслужено победио.

"Партизан је заслужено прошао даље. У првом полувремену смо се мало затворили, али смо направили глупост у последњим секундама и то нас је коштало. У другом полувремену нисмо успели ништа више да направимо. Нисмо имали ни среће када је (Немања) Михајловић погодио пречку", рекао је Милановић, који је додао да је пенал постојао.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи