Читај ми!

Дерби "Дела Мадонина" без победника

Дерби миланских клубова, Милана и Интера, завршен без победника - 1:1. Наполи на свом терену против Каљарија освојио само бод (3:3), док је Сампдорија Синише Михајловића ремизирала у Ћезени.

Фудбалери Милана и Интера одиграли су нерешено, 1:1, у дерби мечу 12. кола Серије А. У равноправном дуелу, победу је могао да однесе било који од два тима, али утисак је да је нерешен резултат и најправеднији исход.

Домаћи су на полувремену имали предност, а гол за Милан постигао је Жереми Менез у 23. минуту, на асистенцију Стефана Ел Шаравија.

Гости су у наставку заиграли значајно офанзивније, па су успели да дођу и до изједначења голом Обија у 61. минуту.

До краја меча било је прилика на обе стране, али не и голова.

Здравко Кузмановић одиграо је свих 90 минута за Интер, док Немања Видић није био у саставу екипе Роберта Манчинија. 

Фудбалери Фиорентине победили су у Верони истоимени клуб са 2:1, док су Сампдорија и Наполи освојили по бод у утакмицама 12. кола.

Фиорентина је повела преко Родиргеза у 19. минуту, Лопез је изједначио у финишу првог полувремена, а четврти тријумфа у сезони "љубачистима" из Фиренце донео је Квардадо.

Наполи је направио корак назад у шампионској трци са Јувентусом и Ромом, пошто на свом терену није успео да савлада Каљари - 3:3.

Сампдорија је аутоголом Нице избегла пораз на гостовању против Ћезене (1:1), а истим резултатом завршен је меч између Удинезеа и Кјева.

Екипа Андрее Страмаћонија била је на добром путу да после дуже времена забележи победу, али је Иван Радовановић ударцем са 20 метара донео бод "Летећим магарцима".

Претходно је легендарни нападач Удинезеа Антонио Ди Натале постигао јубиларни 200. гол у Серији А и забелжио 400. првенствени меч за тим из Удина.

Он је прошле сезоне хтео да се пензионише, али се предомислио и сада има прллику да на шестом месту најбољих стрелаца Серије А престигне Роберта Бађа (205 голова).

Убедљиво прво место држи Силвио Пиола који се са терена повукао 1954. године са 274 прволигашка гола.

Резултати и стрелци 12. кола Серије А:

Торино - Сасуоло 0:1 (Флоро 87)

Ћезена - Сампдорија 1:1 (Лућини 60 - Ница 77. аг)

Верона - Фиорентина 1:2 (Лопез 39 - Родригез 16, Квардадо 62)

Наполи - Каљари 3:3 (Игуанин 11, Инлер 30, Де Гузман 62 - Ибарба 38, Фариас 47, 67)

Парма - Емполи 0:2 (Вецино 45+1, Тавано 56)

Удинезе - Кјево 1:1 (Ди Натале 45+1 - Радовановић 74)

Милан - Интер 1:1 (Менез 23 - Оби 61)

Понедељак:

Ђенова - Палермо (20.45)

Одиграно јуче:

Аталанта - Рома 1:2 (1:2)

Лацио - Јувентус 0:3 (0:1)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи