Лионел Меси је најбољи стрелац у историји Примере!

Меси, Роналдо, Меси, Роналдо... Као да је сваки викенд у шпанском првенству предодређен да један од ове двојице спектакуларних фудбалера постави неки рекорд. Вечерас је ред дошао на Аргентинца. Лионел Меси је са три гола против Севиље престигао легендарног Телма Зару на листи најбољих стрелаца у фудбалској лиги највеће земље Иберијског полуострва.

Фудбалери Барселоне убедљиво су на Ноу Кампу савладали екипу Севиље са 5:1 (1:0) у 12. колу шпанске Примере.

Стрелци за Каталонце били су Меси у 21, 72. и 78, Нејмар у 49. и Ракитић у 65, док је једини погодак за госте дело Ђордија Албе, који је постигао аутогол.

Меч је обележио суперефикасни Лионел Меси, који је са три гола срушио рекорд Телма Заре, стар 59 година, по броју голова у шпанском првенству. Аргентинац је постигао 253 гол на 289 утакмица у Примери и исписао још једну страницу своје али и историје фудбала.

Да ће ово бити његово вече, Меси је показао у 21. минуту када је лепим голом из слободног ударца савладао голмана Бета.

Меси и Нејмар били су нерешива енигма за одбрану гостију, а поред гола, Бразилац се истакао са две асистенције Месију.

Иван Ракитић је потврдио победу голом против некадашњег клуба.

Интересантно је и било и у Баскији, у Еибару, где је истоимени домаћи клуб дочекао Реал Мадрид. „Лос Бланкоси" су убедљиво славили, а резултат је био 4:0.

Двоструки стрелац за мадридску екипу био је Кристијано Роналдо, док су по погодак постигли Хамес Родригес и Карим Бензема.

Са данашњом утакмицом, Роналдо се до сада сусрео са 52 екипе у дресу мадридског Реала. Био је стрелац против 51.

За екипу Ејбара је од 78. минута играо некадашњи нападач Црвене звезде и Земуна Дејан Лекић.
Градски ривал Реала, екипа Атлетика, победила је на свом терену Малагу са 3:1.

Стрелци за Атлетико били су Тијаго Мендеш, Антоан Гризман и Дијего Годин, док је једини погодак за госте постигао Роке Санта Круз.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи