Читај ми!

Лазовић поново у дресу Србије!

Дик Адвокат објавио списак играча за квалификационе утакмице против Јерменије и Албаније. Данко Лазовић поново у репрезентацији. Адвокат има утисак да Суботић нема жељу да игра у националном тиму, док за Љајића каже да је добар играч али са другачијим менталитетом од онаквог какав жели у тиму.

Селектор репрезентације Србије Дик Адвокат објавио је данас списак играча за квалификационе утакмице за Европско првенство 2016. године против Јерменије и Албаније, на ком се нашао нападач Партизана и повратник у селекцију Данко Лазовић.

У односу на пријатељску утакмицу са Француском, у тиму је још и голман Црвене звезде Предраг Рајковић, а изостављен је везиста Роме Адем Љајић.

Србија ће своју прву квалификациону утакмицу Групе И одиграти 11. октобра у Јеревану од 18.00 по средњоевропском времену против Јерменије, док ћемо три дана касније на стадиону Партизана од 20.45 играти с Албанијом.

На списку се није нашао ни Невен Суботић, а Адвокат је рекао да има осећај да штопер Борусије из Дортмунда не жели да игра за репрезентацију.

"Имамо осећај да Суботић не жели да игра за репрезентацију, а када је већ тако, онда је боље да га не зовем, да остане у клубу и не ремети остатак екипе. Комуницирали смо мејловима и порукама и после тога је ситуација прилично јасна и чиста", казао је Адвокат.

Упитан да ли је Суботић завршио са репрезентацијом док је он селектор, Адвокат је одговорио: "Мислим да јесте."

Суботић је у септембру прошле године тадашњем селектору Синиши Михајловићу рекао да му је потребна пауза од националног тима и да хоће да се посвети обавезама у клубу.

Говорећи о предстојећим утакмицама, Адвокат је рекао да има добар осећај и да верује у тим који је саставио.

"Увек идемо на победу, не на бод. Верујем у овај тим, мислим да је добар и имам добар осећај када су у питању предстојеће две квалификационе утакмице. Почео сам да налазим играче који могу да допринесу побољшању екипе", рекао је Адвокат. 

За разлику од пријатељске утакмице са Француском, у тиму нема везисте Роме Адема Љајића, а позван је нападач Партизана Данко Лазовић.

"Лазовић ће нам помоћи својим темпераментом и квалитетом. Знам га још из неких прошлих дана, а и делује обећавајуће како је играо за Партизан против Тотенхема. Љајић је добар играч, али с другачијим менталитетом од онаквог какав овде желим", истакао је селектор "орлова".

Адвокат ће од штопера на располагању имати Стефана Митровића и Матију Настасића, који нису стандардни у својим клубовима.

"Не волим да зовем оне који не играју у клубовима, али таквих је 50 одсто у нашој репрезентацији. Настасић и Митровић морају да се докажу, били су солидни против Француске. Пратићемо их и после овог циклуса ће нам бити јасније да ли ћемо моћи да их користимо или ћемо тражити друга решења", рекао је Адвокат.

Он је додао да прати и да ће пратити најбољег фудбалера пољског првенства Мирослава Радовића, али да га није звао јер има довољан број играча на позицији крила који "могу да обаве посао".

Селектор је истакао да му је драго што ће репрезентација против Албаније играти на бољем терену, пошто се мења трава на стадиону Партизана после бројних критика након пријатељске утакмице с Француском.

Адвокат је рекао да његова екипа не сме да потцени Јерменију и Албанију, јер су те две екипе показале квалитет у првом колу квалификација.

"Не смемо да потценимо Јерменију и Албанију, јер су то опасни тимови. Важно је да мој тим упозна противника и да буде концентрисан, као и да на сваку утакмицу гледа као на финале", рекао је Адвокат.

Србија ће 11. октобра од 18.00 по средњоевропском времену бити гост Јерменије – у Јеревану, док ће три дана касније у Београду од 20.45 дочекати Албанију.

Окупљање репрезентације биће у уторак, 7. октобра, до поднева у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

На Адвокатовом списку су:

Голмани: Владимир Стојковић (Макаби), Жељко Бркић (Удинезе) и Предраг Рајковић (Црвена звезда).

Одбрана: Душан Баста (Лацио), Бранислав Ивановић (Челси), Александар Коларов, Матија Настасић (Манчестер сити), Антонио Рукавина (Виљареал), Ненад Томовић (Фјорентина), Душко Тошић (Генчербилиги) и Стефан Митровић (Фрајбург).

Везни ред: Радосав Петровић (Генчербилиги), Немања Матић (Челси), Немања Гудељ (АЗ Алкмар), Милош Јојић (Борусија Дортмунд), Здравко Кузмановић (Интер), Александар Игњовски (Ајнтрахт), Душан Тадић (Саутемптон), Лазар Марковић (Ливерпул), Филип Ђуричић (Мајнц) и Зоран Тошић (ЦСКА Москва).

Напад: Филип Ђорђевић (Лацио) и Александар Митровић (Андерлехт) и Данко Лазовић (Партизан).

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи