Кикс и Атлетика и Барсе, одлука за седам дана!

Барселона одиграла без голова са Елчеом, али Атлетико Мадрид није искористио меч лопту. Екипа Дијега Симеонеа на "Калдерону" ремизирала са Малагом. Ово значи да ће нови првак Шпаније бити познат након дуела два тима наредне недеље на Ноу Кампу. Ваљда је тако и најправедније...

Драма у Мадриду, драма и у Аликантеу. Најбоље од свега, највећа драма резервисана је за последње коло, јер ће баш тада, у међусобном окршају, Атлетико Мадрид и Барселона одлучити коме ће припасти титула у Примери.

Атлетико је био велики фаворит на свом „Висенте Калдерону", али је Малага голом Самуа у 65. минуту показала да није дошла без амбиција у престоницу.

Мање од десет минута касније, међутим, Белгијанац Тоби Алдерверелд је изједначио резултат.

До краја је тим Дијега Симеонеа нападао, имао и пар изгледних прилика, али се резултат није мењао.

Елче је против Барселоне одиграо врло квалитетан сусрет, сјајно се затворио и није дозволио Каталонцима да створе превише прилика. Крајњи резултат (0:0) говори колико је меч заправо био тврд.

Реал Мадрид је рекао збогом титули још у прошлом колу када је ремизирао са Ваљадолидом, па је Карло Анчелоти на терен у мечу са Селтом извео комбиновани састав. Отуд и пораз од домаћег тима резултатом 2:0. Чарлс је био двоструки стрелац за тим из Вига.

Фудбалери Атлетик Билбаа и Реал Сосиједада играли су 1:1. Први гол у баскијском дербију постигао је Икер Муниаин из Атлетик Билбаа у 49. минуту, а изједначујући погодак гостима је донео Агирече у 75.

Отписани Бетис је спасао образ и није поклонио бодове Ваљадолиду (4:3), а одлучујући корак ка опстанку направила је Алмерија славећи у гостима против директног конкурента Гранаде (2:0).

Резултати 37. кола:

Еспањол - Осасуна 1:1

Атлетико Мадрид - Малага 1:1

Елче - Барселона 0:0

Хетафе - Севиља 1:0

Бетис - Ваљадолид 4:3

Селта - Реал Мадрид 2:0

Гранада - Алмерија 0:2

Атлетик Билбао - Сосиједад 1:1

Одиграно у суботу: Леванте - Валенсија 2:0, Виљареал - Рајо Ваљекано 4:0.

Табела: Атлетико Мадрид 89 бодова, Барселона 86, Реал Мадрид 84, Атлетик Билбао 69, Севиља 60, Сосиједад 59, Виљареал 56, Селта 49, итд.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару