Читај ми!

ФСС: Огроман притисак, судије више греше

Судије у Србији ове године су под великим притиском, закључио је одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије. Арбитри у овој сезони направили више грешака него претходних.

Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије (ФСС) закључио је да арбитри у Супер лиги раде под великим притиском и да су ове сезоне правили више грешака него претходних.

"ФСС је на почетку сезоне много тога уложио у суђење, као што је између осталог увођење шест арбитара и комуникација на терену како би се омогућио квалитетнији рад судија и како би се и на тај начин грешке арбитара свеле на минимум", саопштено је после седнице.

Састанку су, поред чланова Одбора за хитна питања, присуствовали и председник Судијске комисије Богољуб Степановић, посматрач суђења Зоран Петровић и први човек Одбора за анализу суђења и рангирање Здравко Јокић.

ФСС се посебно осврнуо на Слободу из Ужица, која се жалила 13 пута у протеклих 27. кола.

"У неким случајевима су били у праву, као што некада и нису, односно било је примера када су оштећени и њихови противници", наводи се из ФСС-а.

Одбор за хитна питања је од представника судијске организације затражио максималну озбиљност у последња три кола, као и да се делегирају најспремније и најбоље судије.

ФСС је изразио чуђење тиме што је 14 од 16 клубова чланова Заједнице суперлигаша изразило задовољство суђењем у текућој сезони, а да су притом у медијима изјављивали другачије.

"Сматрамо да су седнице Заједнице место где се решавају проблеми који оптерећују елитни ранг такмичења и с тим у вези позивамо представнике клубова да не стварају тензију до завршетка такмичења", саопштио је Одбор за хитна питања ФСС.

Детаљна анализа комплетне сезоне Супер лиге у ФСС-у ће бити анализирана на јунској седници, по завршетку сезоне, а тада ће посебан осврт бити на суђење.

"Одређене судије су већ кажњене, рад осталих биће оцењен, што ће подразумевати и одређене кадровске промене. Биће донесена адекватна решења, на која ће утицати досадашњи рад сваког појединца", наведено је из ФСС-а.

На јунској седници биће речи и о промени система такмичења у Супер лиги, а наведено је да одређене идеје већ постоје, попут увођења још једног места у баражу и промена броја клубова.

"Основна жеља је подизање интересовања домаћег елитног такмичења и елиминисања институција око постојања 'буразерских односа' између одређених клубова", пише у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару