Два милиона евра за решење Звездиних проблема

Дан после одлуке Уефе да Звезди омогући додатних 14 дана за решавање неких дугова, генерални секретар клуба са Маракане Миодраг Зечевић истиче да је оптимиста, али додаје да је решење проблема још увек далеко. За санирање горућих проблема потребно око 2 милиона евра, открива Зечевић.

Црвена звезда ће највероватније и следеће године играти у Европи, али европска лиценца још увек није добијена и пред нама је још пуно посла, поручује Звездин генсек Миодраг Зечевић.

Он је рекао да је оптимиста када је у питању наступ црвено-белих у Европи следеће сезоне, али је упозорио да клуб још није изборио лиценцу.

"Уколико арбитража изрекне одлуку која је повољна за нас, то и даље не значи да ће наш клуб играти у Европи. То значи да остајемо у поступку за лиценцирање, док се други део наше обавезе односи на измиривање дугова до 30. маја", рекао је Зечевић новинарима на стадиону Црвене звезде.

Највећи део дуговања црвено-бели имају за трансфере играча из београдског Рада, као и према бившем пољском репрезентативцу Гжегожу Броновицком.

Зечевић је навео да је у овом тренутку за измирење дугова потребно око два милиона евра.

"ФК Црвена звезда није користио могућности да се одлаже поступак пред Уефом и арбитражном комисијом ФСС. Не желимо да паднемо под удар Уефе, зато се то зове фер-плеј и ми ћемо тако и играти. Имамо велику дозу оптимизма у вези са арбитражом у Ниону. Опрезан сам, јер овај поступак има и велику дозу неизвесности. Више волим забрањен улаз него да нема излаза", поручио је он.

Подестимо, Уефа је у уторак Црвеној звезди, против које се води поступак због непоштовања правила финансијског фер-плеја, дала додатни рок од две недеље да достави сву документацију како би остала у процесу за добијање лиценце за европска такмичења.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару