Читај ми!

Војводина освојила Куп Србије

Војводина савладала у финалу Купа Србије Јагодину 2:0 (1:0) и по први пут у историји освојила овај трофеј. Као и прошле сезоне, за трофеј Купа Србије борили су се Јагодина и Војводина, овог пута Воша је била боља и реванширала се Јагодинцима освајање пехара у најмасовијем фудбалском такмичењу у Србији.

Фудбалери Војводине освојили су Куп Србије пошто су у финалној утакмици у Београду савладали браниоца трофеја, екипу Јагодине, са 2:0 (1:0). Голове су постигли Аливодић у 40. и Бабић у 52. минуту.

Новосађани су освојили први трофеј националног купа, у свом петом финалу у последњих осам година. Вечерас су се реванширали Јагодинцима за прошлогодишњи пораз, када су ривали славили са 1:0 и освојили први трофеј у историји клуба. Војводина се домогла првог трофеја од 1989. године, када је била шампион Југославије.

Јагодина је била боља на почетку утакмице, али је Војводина средином првог полувремена преузела иницијативу и у финишу тог дела повела. Лопта је пре гола била код штопера Јагодине Александра Филиповића који је покушао да је избије, али се она одбила од Мирка Иванића до Аливодића, који је остао сам на десној страни и лако савладао Анђелка Ђуричића.

Јагодина је после примљеног гола до краја полувремена имала иницијативу и неколико добрих шанси, а најбоље су пропустили Дајан Шимац и Иван Цветковић.

Војводина је са 2:0 повела после седам минута другог полувремена, када је Марко Полетановић центрирао са леве стране, а Бабић ударцем главом пребацио противничког голмана и поставио коначан резултат.

Јагодина је недуго потом имала прилику да смањи заостатак, пошто је Дарко Пушкарић играо руком у свом казненом простору, али је Срђан Жакула одбранио пенал Александру Пешићу.

Новосадска екипа је имала још једну добру прилику до краја сусрета, Јагодина је углавном нападала, али није успела да дође до озбиљније шансе за гол.

Утакмицу на стадиону Партизана посматрало је око шест хиљада људи.Екипи тренера Бранка Бабића припала је новчана награда Фудбалског савеза Србије у износу од 10 милиона динара.

Уочи финалне утакмице на стадиону Партизана минутом ћутања одата је пошта великану српског и југословенског фудбала Вујадину Бошкову, који је преминуо 27. априла у Новом Саду. Играчи оба тима, као и судије, на терен су изашли са мајицама са ликом Бошкова и поруком "Вујке, један једини".

Ток утакмице:

21.57 - Крај утакмице, Војводина је освојила Куп Србије савладавши у финалу Јагодину са 2:0.

21.19 -  Јагодинци пропустили прилику да са беле тачке смање преднст Војводине. Шут Пешића одбранио је голман Жакула.

21.13 - ГООЛ! Војводина од 52. минута води са 2:0. Стрелац је био Срђан Бабић.

21.07 - Почело је друго полувреме. 

21.51 - Полувреме у Хумској. Војводина - Јагодина 1:0.

21.45 - ГООЛ! Војводина води са 1:0. Стрелац је Аливодић у 40. минуту сусрета.

20.04 - Почела је утакмица између Војводине и Јагодине.

14.00 - Навијачи Јагодине, њих око 1.200, на финалну утакмицу фудбалског Купа Србије са Војводином крећу организовано, у каравану од 20 аутобуса са централног паркинга испред Аква парка, речено је Танјугу у Управи клуба.  

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару