Печник: Титула са Звездом - круна каријере

У Звезду је стигао као непознаница, а онда израстао у један од главних стубова тима који се налази на 270 минута од освајања титуле шампиона Србије. Нејц Печник даје све од себе у остварењу тог циља, који би за њега био круна каријере.

Нејц Печник је јесенас одиграо сјајно на позицији десног крила, а пролећни део првенства углавном проводи на месту десног бека, где се такође добро сналази. Словеначки фудбалер има само једну мисао у глави - освајање титуле.

Стандардан и одговоран у улози десног бека, баш као и у везном реду. Које место у тиму заузима Нејцу Печнику је, изгледа, свеједно.

Репрезентативац Словеније већ неколико утакмица игра у одбрани, а убацивање из другог плана је увек потенцијална опасност за противника. Словеначки интернационалац сваки тренинг одрађује пуним гасом, све са циљем да се резултатска сезона успешно приведе крају.

"Играо сам у претходним клубовима који нису могли да постану шампиони, а искрено дајем све од себе за своју прву круну. Од доласка у Црвену звезду сам схватио колико је значајно да будемо шампиони. Остао је завршни чин од 270 минута и желим да ми титула буде круна каријере", истиче Печник.

Нема ковања планова унапред, а екипа се спрема за гостовање у Ужицу.

"Саиграчи су ми рекли да је Слобода на свом терену други тим и да знају да буду веома агресивни и незгодни. Јасно је да морамо показати максимум, а са друге стране неминовна је опрезност, све да се упишу нова три бода", каже Печник за "Новости".

Многи тешки испити ван Маракане су положени успешно, али очекује се тежак задатак "под Ђетињом".

"Овај први наредни сада, пред расплет, има много велику тежину. Посветићемо се само резултату, то јест победи и не желимо да се коцкамо. Домаћин је у незавидном положају и биће потребно знање и енергија да се прескоче", рекао је Печник.

На страни црвено-белих је искуство у битним утакмицама.

"Улог је огроман, а обавеза је јасна. Очекујем да имамо поново велику подршку са трибина и да нам наши навијачи поново помогну да се приближимо пехару. Треба бити смирен од старта са јасном стратегијом на који начин срушити противника", јасан је Словенац..

Очекује се завршни печат лидера.

"Уложили смо много рада да дођемо у ову позицију. Ми се питамо и хоћемо да оверимо прво место, а мора да се пронађе кључ у Ужицу", сматра Печник.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару