Намештање у Првој лиги Србије?

Челници краљевачке Слоге сумњају да је меч коју је њихова екипа изгубила на домаћем терену од Долине намештен. Ово је наш први пораз код куће у овој сезони, све водеће екипе смо победили, а онда изгубимо од најслабијег тима који нам је гостовао, рекао је финансијер Слоге Зоран Милашиновић и открио да су челници клуба два дана пред меч добили информацију да ће Долина победити.

Челници краљевачке Слоге сумњају да је утакмица њихове екипе са Долином у Првој лиги Србије намештена, о чему су обавестили МУП и Фудбалски савез Србије, преноси "Журнал".

"На заједничком ручку упозорио сам играче и стручни штаб на приче које круже градом, као и на разне поруке у којима се најављује сигурна победа екипе из Падине. Тражио сам да одиграју ангажовано, јер нам је утакмица била квалификациона у борби за највиши пласман. Тражио сам да свако од њих пријави ако има било какав притисак везано за меч. Нико се није јавио, утакмица је завршена, а на иницијативу финансијера Зорана Милашиновића, пријавили смо све МУП-у и органима ФСС. Желимо да се дође до истине и да се са клуба, чланова руководства, па и играча, скине свака сумња у нечасне радње", каже председник Звонко Терзић.

Слога је од претпоследње Долине, изгубила (1:2), игра ни близу није била издања која су „белима" донела висок пласман.

"Људи у све сумњају, ваљда живимо у таквом времену. Два дана пред утакмицу, толико тврдњи у коначан исход, са свих страна, од људи из фудбала и ван фудбала, једноставно, упућује да се сумња. Не могу да тврдим, али наше је било да све пријавимо надлежним органима који су у обавези да све испитају. На нас је утакмица оставила такав утисак, али док се не испита, то може и не мора ништа да значи", јасан је Звонко Терзић.

Строжи у оцени утакмице и понашању играча је финансијер Зоран Милашиновић. Инсистирао је да се поднесе пријава МУП-у и да се прво он саслуша, што је већ учињено. Очекује реакцију надлежних органа од ФСС до Тужилаштва, али како сам каже не очекује много, јер су и многи ранији случајеви оваквог типа, остали без епилога.

"Мислим да је утакмица намештена. Јасно и гласно кажем, нека свако објави, да се зна. Сугерисано је са територије Војводине, примљени су позиви да се игра 'двојка', сви су то играли. Ово је наш први пораз код куће у овој сезони, све водеће екипе смо победили и надиграли, Младост, па Металац, недавно и Бежанију. Једино је имењак из Петровца однео бод, али смо га победили у гостима. И онда, два дана пред меч, добили смо информацију да ће Долина да нас победи, а нека ми не буде замерено, реч је о најслабијем тиму који је гостовао у Краљеву. И замислите, мени људи гарантују да ће Слога изгубити од Долине!? Знам у кога сумњам, али како то не могу да докажем, нећу изговорити име", каже Зоран Милашиновић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару