Конте: Бенфика је два пута шутнула у гол!

Мало је рећи да је Антонио Конте бесан након испадања Јувентуса из Лиге Европе. Италијан за пораз свог тима подједнако криви деструктивни фудбал Бенфике и судију Марка Клатенбурга.

Тренер Јувентуса Антонио Конте рекао је да Бенфика није заслужила да прође у финале Лиге Европе и да није задовољан суђењем у реванш утакмици полуфинала тог такмичења.

Фудбалери Бенфике пласирали су се у финале Лиге Европе, пошто су у реваншу у Торину одиграли без голова против Јувентуса. У првој утакмици, прошлог четвртка у Лисабону, Бенфика је победила са 2:1.

"Фудбалери Бенфике су стално ометали игру, а судија (Марк Клатенбург) им је то дозволио. Штета. Дозволио је шест минута надокнаде времена, а три су прошла без игре. Бенфика је са два шута у оквир гола у две утакмице прошла даље, а ми смо заслужили да играмо у финалу", рекао је Конте.

Тренер црно-белих рекао је да је његова екипа дала све од себе, али да није имала среће против Бенфике, као и да је оштећена за пенал.

"Прошла је даље екипа која то није заслужила. Ако погледате статистику, видећете да су у две утакмице имали само два шута у гол. Имају међународно искуство и то су показали. Спречавали су нас да играмо и разочаран сам што је судија то дозволио", рекао је Конте.

Бенфика ће у финалу Лиге Европе, 14. маја на стадиону Јувентуса у Торину, играти против Севиље, која је у двомечу против Валенсије прошла захваљујући постигнутом голу у гостима. У првој утакмици Севиља је победила са 2:0, док је у реваншу Валансија славила са 3:1.

Фудбалер Јувентуса Леонардо Бонучи рекао је да Бенфика није дошла у Торино да игра фудбал.

"Још једном се потврдило да у фудбалу не победи увек бољи тим. Бенфика је мислила само о резултату из прве утакмице, нису дошли да играју фудбал", рекао је Бонучи.

"Сада морамо да будемо позитивни, да покушамо да освојимо трећу узастопну титулу у Серији А. Поносни завршавамо такмичење у Лиги Европе", додао је он.

Бонучи је рекао да су грешке из првог меча коштале његову екипу пласмана у финале, али и да ће црно-бели из дуела са Бенфиком извући поуке.

"Бенфика се бранила са седам играча, а на крају су детаљи одлучили. Направили смо много грешака у Лисабону, у одбрани и нападу, а да је било другачије, можда бисмо ми славили. Разочарани смо, пошто се финале игра на нашем стадиону. У две утакмице смо показали да смо бољи, али Бенфика је дошла да не прими гол", рекао је Бонучи.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару