Читај ми!

Партизану дерби, Звезда промашила два пенала!

Празник фудбала, утакмица свих утакмица, најбоље што српски фудбал може да пружи... Овај пут, све је тачно! У сјајном мечу, у фантастичној атмосфери, Партизан савладао Црвену звезду са 2:1. Дринчић и Којић стрелци за црно-беле, Мрђа за црвено-беле. Милан Лукач одбранио два пенала. Николић задовољан, Стојановић каже да је његова екипа морала паметније да одигра.

Како је текао меч у Хумској, можете погледати овде.

Увод и занимљивости везане за "вечити дерби" можете погледати овде.

Како су навијачи провели дан, можете погледати овде.

Ово су о мечу рекли Марко Николић, односно Славиша Стојановић.

"Утакмица свих утакмица" српског фудбала, вечерас је потпуно оправдала тај назив. "Вечити" дерби, 146. по реду, припао је ове вечери Партизану, који је победио Црвену звезду са 2:1.

Црно-бели су овом победом у 26. колу Суперлиге смањили заостатак за "вечитим" ривалом на три бода, па ће до краја првенства бити врло интересантна борба за титулу.

"Вечити" су одиграли врло динамично прво полувреме, у коме је Партизан углавном имао иницијативу и стварао шансе, да би Звезда у финишу почела да напада.

Логично, Партизан који јури заостатак за Звездом кренуо је са нападима од старта меча, направио неколико изгледних прилика али није успевао да савлада одличног Бобана Бајковића.

Ипак, Звезда је прва имала савршену прилику, након што је у казненом простору Партизана Војислав Станковић оборио Мрђу. Милош Нинковић је извео "најстрожу" казну, али је Милан Лукач "прочитао" где ће Нинковић шутирати и ухватио "живу" лопту.

Шок за навијаче Звезде био је још већи у наредном нападу Партизана. Слободан ударац извео је, вероватно најбољи играч Партизана у овом делу сезоне, Никола Дринчић. Страховит, прецизан ударац преко живог зида, оставио је Бајковића немоћног, па је парадом само улепшао гол Дринчића.

Десетак минута касније, нови пенал за Звезду. Бранислав Трајковић је са леђа срушио Мрђу, а Мажић је одмах показао на белу тачку. Овог пута пенал је извео Никола Мијаиловић, који је "пуцао" у исту страну као Нинковић, али је маестрални Лукач поново одбранио.

Звезда је до краја полувремена имала иницијативу, али није успела да створи изгледније шансе.

Почетак другог полувремена каснио је због тога што је део публике са северне трибине запалио много бакљи.

Након нешто мирнијег почетка другог дела игре, Драган Мрђа је подигао атмосферу у Хумској. Ненад Милијаш је са леве стране упутио лопту у шеснаестерац, а након неспретне реакције дефанзиваца Партизана, лопта је пала на ноге Мрђи, који је рутински савладао Лукача за 1:1.

После тога се мало тога дешавало. Обе екипе су имале полуприлике, али нису успевале да искористе шансе, све до 89. минута, када је резервиста Којић фантастичним волеј ударцем на додавање Мирослава Вулићевића савладао Бајковића за велику радост домаћих.

После утакмице навијачи са југа и истока улетели у терен да славе са својим фудбалерима, али их је полиција вратила на трибине. Напоменимо да је атмосфера била сјајна, без инцидената изузев неколико запаљених застава на северној и јужној трибини.

Црно-бели су вечерашњим тријумфом прекинули низ Звезде од 15 првенствених победа, који је статистички гледано, био најдужи у Европи и, још битније, пришли ривалу на три бода и поново се укључили у борбу за одбрану титуле.

Утакмица је одиграна пред око 27.000 гледалаца, а судио је најбољи српски судија Милорад Мажић из Врбаса.

Стрелци: Дринчић у 27. и Којић у 89. за Партизан, а Мрђа у 56. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Брашанац, Станковић, Лукач (Партизан), Келхар, Мијаиловић (Црвена звезда).

ПАРТИЗАН: Лукач, Вулићевић, Трајковић, Станковић, Волков, Дринчић, Брашанац, ЗЗивковић (од 65. Лука), Нинковић (од 67. Малбашић), Лазовић (од 70. Којић), Шкулетић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Печник, Павићевић, Келхар, Мијаиловић, Гогић, Ковачевић, Милијаш, Нинковић, Лазовић (од 69. Петковић), Мрђа. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару