Читај ми!

Стојановић: Без калкулација, идемо на победу

Тренер фудбалера Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је да његова екипа неће калкулисати у 146. "вечитом дербију" са Партизаном и играти на бод већ искључиво на победу, која би црвено-беле довела близу освајање шампионске титуле.

Пред предстојећи 146. "вечити дерби" тренер црвено-белих Славиша Стојановић поручио је да његов тим неће калкулисти већ ће ићи на победу.

"Дерби је посебна утакмица, са посебним емоцијама, свесни смо тежине меча и квалитета противника, али и шта она носи. Надам се да ћемо испунити оно што се од нас очекује. Звезда увек има императив победе, ситуација је лакша због бодовног салда, али то не мења чињеницу да идемо на победу", рекао је Стојановић на конференцији за медије.

Стојановић је истакао да очекује агресивну игру Партизана, који ће од почетка кренути нападачки.

"Сигурно је да ће им Илићев изостанак бити хендикеп, он је врхунски играч, даје другу димензију игри Партизана. У одличној је форми, али исто тако мислим да Партизан има добрих замена за њега", рекао је Стојановић.

Он је додао да ће Нигеријац Абиола Дауда сигурно пропустити дерби због повреде коју је зарадио на мечу против Спартака у Суботици.

"Постоји много фактора који ће одлучити дерби, мислим да ће психолошки моменат бити пресудан. Овакве утакмице се добијају на свим деловима терена, али и ван терена. Ако то испунимо, бићемо на добром путу. Ако уђемо у меч са жељом да освојимо бод, тешко ћемо га освојити. Титула би била највећи успех у мојој каријери", рекао је Стојановић.

Он је додао да има недоумице око састава који ће се супротставити Партизану.

Капитен црвено-белих Ненад Милијаш сматра да фаворита у дербију нема и да екипе имају подједнаке шансе.

"Ово је најтежа и најлепша утакмица у сезони, а ми смо на корак од циља. Прва меч-лопта, али неће бити лако. Размишљамо позитивно, дерби може да одлучи један детаљ, као и појединац. Лично, волео бих да то буде Дарко Лазовић. Мислим да имамо већи притисак него јесенас јер смо ближи титули. Јесте да нам одговара нерешен резултат, али нико од нас не зна да игра тако", рекао је Милијаш.

Конференцији је присуствовао и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, који је промовисао акцију "Стоп мржњи". Играчи оба тима ће на сутрашњој утакмици на терен изаћи у мајицама са поруком "Не мржњи".

"Надам се да ова акција неће бити последња, знамо колико смо имали инцидената у последње време, али желимо сутра да покажемо свету да смо спортска нација", рекао је Перуничић.

Утакмица се игра у суботу од 19 сати на стадиону у Хумској.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару