Читај ми!

Роман одобрио, резерве против Ливерпула

Жозе Морињо је добио зелено светло од челника Челсија да на меч са Ливерпулом изведе резервну поставу, како би најбитније играче одморио за дуел са Атлетиком у Лиги шампиона.

Управа Челсија, предвођена власником Романом Абрамовичем, дала је менаџеру Жозеу Морињу зелено светло да на првенствени меч са Ливерпулом изведе практично резервни тим, јер жели све карте да баци на Лигу шампиона.

"Плавце" у недељу очекује меч на "Енфилду", док ће у среду дочекати Атлетико Мадрид у реваншу полуфинала Лиге шампиона.

Како наводи Гардијан, португалски стручњак жели да одмори главне играче за меч са Атлетиком, свестан да су му мале шансе да у Премијер лиги освоји титулу, јер Ливерпул, три кола пре краја, има пет бодова предности.

Евидентно је да је и Морињу и Абрамовичу приоритет Лига шампиона, односно покушај да се други пут у клупској историји донесе тај пехар на "Стамфорд бриџ".

У прилог томе иду и честе Морињове критике на рачун распореда утакмица Челсија у Премијер лиги, односно немогућности да одмори играче због "густог" календара.

Морињо је чак тражио да се дуел са Ливерпулом помери на петак или суботу, како би Челси имао времена да одмори играче за реванш са Мадриђанима.

Ипак, теоретски, Челси би у случају да победи на "Енфилду" могао додатно да закомпликује ситуацију у Премијер лиги, односно да врати у игру Манчестер сити.

Морињо је недавно рекао да "мора да слуша клуб", али је истакао и да Челси брани част енглеског фудбала у Лиги шампиона.

"Због тога бих на терен против Ливерпула најрадије послао играче који неће играти у реваншу полуфинала Лиге шампиона", рекао је недавно португалски стручњак.

О тој намери, поред Абрамовича и Мориња, дискутовали су и извршни директор Челсија Рон Гурлеј и спортски директор Мајкл Еменало, као и председник Брус Бак.

Морињо после првог меча са Атлетиком већ не може да рачуна на повређене Петера Чеха и Џона Терија. Међутим, у мечу са Ливерпулом могли би да играју Френк Лампард и Џон Оби Микел који због суспензије пропуштају реванш против Атлетика, као и Немања Матић и Мохамед Салах, који немају право наступа за Челси у Лиги шампиона.

Што се тиче правилника Премијер лиге, ту Морињо не би требало да има проблема, пошто је за такмичење важно само да у тиму буду играчи који су на списку поднетом уочи почетка сезоне, а који броји 25 фудбалера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару