Читај ми!

Мојес близу отказа

Британски медији објавили су да ће тренер Манчестер јунајтеда Дејвид Мојес без сумње добити отказ пошто су власници клуба, породица Глејзер, изгубили стрпљење. Кап која је прелила чашу био је пораз од Евертона.

Управа Манчестер jунајтеда спремна је да уручи отказ менаџеру Дејвиду Мојесу, због лоших резултата које клуб постиже од његовог доласка пре годину дана, тврде данашњи британски медији.

Мојес је изабран за менаџера Јунајтеда прошлог маја, уместо легендарног Алекса Фергусона који је завршио каријеру, пошто је довео клуб до 13. титуле првака Енглеске у периоду од 26 година, колико га је водио.

Неколико британских медија, међу којима и Дејли телеграф, објавило је да је породица Глејзер, у чијем је власништву Јунајтед, одлучила да отпусти Мојеса.

Већина листова тврди да ће Мојс добити отказ, а међу онима који су то објавили је и Марк Огден, новинар Дејли Телеграфа који је први обелоданио вест да Алекс Фергусон одлази у пензију.

"Мојс би могао да добије отказ и пре суботњег дуела против Норича на Олд Трафорду уколико буде тражио гаранције о његовом останку у клубу, а мало је вероватно да ће и их добити од потпредседника Еда Вудворда", написао је Огден.

Манчестер јунајтед, с друге стране, није негирао наводе медија.

"Када смо контактирали Јунајтед, клуб није потврдио медијске извештаје, али их није ни негирао", пише на сајту локалног листа "Манчестер ивнинг њуз".

Многи медији пишу и да ће Рајан Гигс бити именован за привременог тренера до краја сезоне, уколико Мојес добије отказ. Гардијан као потенцијалне наследнике Мојеса на клупи Јунајтеда наводи Јиргена Клопа, Дијега Симеонеа, Лорана Блана и Луиса Ван Гала.

Јунајтед је у прошлом колу Премијер лиге изгубио од Евертона са 2:0, а управо је тај меч против његовог бившег клуба био последња сламка спаса за Мојеса, али и кап која је прелила чашу, када је реч о мишљењу управе клуба.

Јунајтед је седми на табели, а после пораза од Евертона изгубио је шансе да се пласира у Лигу шампиона наредне сезоне, што ће бити први пут у последње две деценије. Екипа са Олд Трафорда и даље има шансе да обезбеди учешће у Лиги Европе, али има шест бодова мање од Тотенхема који је на шестом месту, које води у то такмичење.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару