Антић: Меси се не труди јер не жели да игра крило

Некадашњи селектор Србије Радомир Антић верује да Лионел Меси не жели превише да се труди на терену јер не воли да игра на крилној позицији. Меси не трчи јер не воли да игра крило, и то је његов начин да то покаже, рекао је некадашњи тренер три највећа шпанска клуба.

Некадашњи тренер Барселоне Радомир Антић сматра да се најбољи играч Каталонаца Лионел Меси на неколико последњих утакмица уопште не труди, пошто не воли да игра на крилној позицији.

Да Меси није био превише заинтересован за игру на реванш мечу четвртфинала Лиге шампиона против Атлетика говори и статистички податак да је на "Висенте Калдерону" претрчао 6,8 километара, само 1,5 километар више од голмана Мануела Пинта.

"Меси није много трчао јер му је тренер рекао да игра као крило. То је био његов начин да каже да не жели да буде на тој позицији. Ова ситуације је слична оној када је Ван Гал приморао Ривалда да игра на левој страни, а овај би, сваки пут када би добио лопту, додао Богардеу", рекао је Антић за сајт "Гол".

Бивши селектор Србије мисили да Меси неће прихватити да игра на крилу после свега што је урадио за Барселону.

Он је додао да Барселона има неколико великих проблема, посебно онај да у тиму усклади величине попут Месија, Нејмара и Инијесте.

"Сви причамо о Месију, Нејмару и Инијести, али заборавља се Кристијан Тељо, једно од открића прошле сезоне. Он има нешто што Алексис Санчез, Педро и остали немају и значи много тиму. Још једна ствар, најбољи играчи не чине увек најбољи тим. Мислим да је то проблем Барселоне у овом тренутку", поручио је Антић.

Антић је са Атлетиком освојио дуплу круну 1996. године, у каријери је водио и Сарагосу, мадридски Реал, Овиједо, Барселону, Селту и кинески Шангдонг.

Био је селектор репрезентације Србије од 2008. до 2010. године, када је предводио "орлове" на Светском првенству у Јужној Африци.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару