Читај ми!

УО Звезде: Титула приоритет, решићемо проблем са Уефа

На београдској Маракани у понедељак увече одржана је седница Управног одбора ФК Црвена звезда, на којој су чланови управе разговарали о најављеној казни Уефе. Након седнице клуб је издао званично саопштење. Тончев: За нас је тренутно најважнија борба за титулу. Поводом мониторинга Уефа клуб ће ангажовати адвокатски тим. Неко ће сигурно одговарати због ове ситуације.

Након седнице Управног одбора ФК Црвена звезда која је трајала око два и по сата, руководство је сложно у оцени да је за клуб тренутно најважнија борба за титулу првака али најављују решавање спора са Уефа и утврђивање одговорности за новонасталу ситуацију.

После састанка, новинарима се обратио потпредседник Ивица Тончев који је истакао да је оптимиста поводом решавања спора са Уефом. Он је рекао да су шансе да црвено-бели играју у Европи наредне године веће од 50%.

Клуб ће ангажовати адвокатски тим који ће сагледати целокупну ситуацију, у циљу адекватног реаговања и правног деловања. 

Тончев сматра да актуелна управа није одговорна за ситуацију у којој се клуб нашао и додао да очекује да он који јесу за то и одговарају.

Поводом најава ППВ Александра Вучића да ће државно финансирање највећих клубова бити драстично смањено и да ће они морати да се приватизују, Тончев је рекао да је он за приватизацију али да не зависи то само од њега. 

20.25 - Званично саопштење ФК Црвена звезда након седнице Управног одбора:

"УО ФК Црвена звезда је једногласно донео закључак да је актуелна борба за титулу најважнија тема за клуб. УО је имао посебан акценат на тему УЕФА лиценце за наш клуб, док се о осталим актуелним питањима није расправљало.

УО ФК Црвена звезда разматрао је и комплетну проблематику у вези "Уефа мониторинга", односно лиценцирања нашег клуба за предстојећу сезону у Евро такмичењима.

Управни одбор уверава јавност да ће све структуре клуба учинити максимум како би се пронашло решење још једне кризне ситуације и како би Црвена звезда задовољила строге критеријуме европске куће фудбала", стоји у званичном саопштењу ФК Црвена звезда.

20.03 - На питање нашег репортера да ли ће неко одговарати због ове ситуације, у којој се нашла Црвена звезда, Тончев је одговорио: Хоће сигурно!

20.00 - На питање зашто су играчи били присутни састанку, он је одговорио да је то искључиво интерног карактера везано за гостовање и карантин пред утакмицу са Новим Пазаром у четвртак.

19.56 - Једини расположен за разговор са новинарима био је потпредседник клуба Ивица Тончев који је рекао да ће клуб ангажовати адвокатску канцеларију, која ће бити упозната са целим случајем. На питање новинара какве су шансе, у процентима, да се позитивно реши овај проблем рекао је да су оне веће од 50%. У наредним данима ће се сигурно знати нешто више, рекао је Ивица Тончев. 

19.55 - Завршена је седица УО и чека се званично саопштење клуба.

18.56 - Први је Стадион напустио потпредседник Славиша Кокеза, није давао изјаве окупљеним новинарима.

18.07 - Пре пар тренутака у клупске просторије су ушлa и три првотимца, капитен Ненад Милијаш, Никола Мијаиловић и Драган Мрђа.

17.31 - На стадион је управо стигао и трећи потпредседник Славиша Кокеза. 

17.24 - Потпредседник Ивица Тончев рекао је пред почетак седнице да је најважније да црвено-бели освоје титулу ове сезоне, а да ће све остале проблеме, укључујући и упозорење Уефа због кршења правила у финансјском фер-плејју, клуб решавати у ходу. "Не можемо ништа да коментаришемо док не видимо тај папир што је стигао уз Уефа. Нигде нисам видео да су нас званично упозорили, осим у медијима. Нама је најбитније да освојимо титулу, а све остало решаваћено у ходу", рекао је Тончев.  

17.22 - Са малим закашњењем почела је седница УО. Присутни су председник клуба Драган Џајић, потпредседници Ивица Тончев и Небојша Човић. Славиша Кокеза још увек није стигао у Љутице Бодана 1. 

17.00 - Велики број новинара је испред Маракане и прати развој догађаја.

16.44 - За 17 часова на стадиону Црвене звезде заказана је седница УО на којој ће се расправљати о актуелним питањима - најави ППВ-а Александра Вучића о укидању државних донација клубовима и могућој казни Уефе због кршења финансијског фер-плеја. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару