Бајка Атлетико Мадрида тек почиње!

Сезона из најлуђих снова мадридског Атлетика улази у своју последњу и најважнију фазу. Чету Дијега Симеонеа дели само четири победе од освајања титуле првака Шпаније, прве након 18 година. Међутим, ту није крај, јер момци са "Висенте Калдерона" још увек нису рекли све што имају у Лиги шампиона...

Прошло је 18 година откако је мадридски Атлетико последњи пут освојио титулу првака Шпаније, а сада се налази на само четири победе од остварења тог циља и исписавања нове странице клупске историје.

Иако су "јорганџије" у сезону ушле са знатно мањим буџетом од Барселоне и мадридског Реала, Атлетико води на табели Примере са три, односно четири бода више од највећих ривала.

Творац ове сјајне генарације клуба, који је вечито у сенци славнијег Реала, јесте аргентински тренер и играчка легенда Атлетика Дијего Симеоне.

"Сада је свака следеће утакмица за нас финале", покушао је на сликовит начин да објасни Симеоне.

Управо је он био један од чланова последње шампионске генерације Атлетика, а тада је Симеоне "господарио" на средини терена, уз српског интернационалца Милинка Пантића, а са клупе их је предводио Радомир Антић.

Највећи број "неутралних" навијача у Шпанији навија за Атлетико у завршници сезоне, пошто се после девет година коначно нашао неко ко ће на врху табеле да "раздвоји" Реал и Барселону.

Атлетико ове сезоне "живи" од голова сјајног Дијега Косте, који је до сада постигао 34 гола на 43 утакмице. У одбрани су ту поуздани голман Тибо Куртоа, као и Дијего Годин и Миранда, док на средини терена Симеоне највише поверења има у Арду Турана и Тијага. Организатор игре је веома добри Раул Гарсија.

"Одувек сам говорио да Атлетико мора да зависи сам од себе. Важно је какве су наше амбиције, да ли имамо довољно ентузијазма, каква нам је радна етика и колико смо скромни као екипа", навео је Симеоне објашњавајући рецепт за успех.

Аргентинац је показао да зна како се освајају трофеји и са клупе, пошто је 2012. године предводио Атлетико до тријумфа у Лиги Европе, а прошле сезоне "јорганџије" су освојиле Куп краља.

Као шлаг на торту ове сезоне дошао је успех у Лиги шампиона, односно пласман у полуфинале тог такмичења. На том путу Атлетико је у четвртфиналу елиминисао ни мање ни више него првака Шпаније, Барселону, предвођену Лионелом Месијем и Нејмаром.

До краја Примере остало је још пет кола, а Атлетику је за освајање "круне" потребно да забележи четири победе. Проблем за Симеонеову екипу могла би да представља чињеница да има тежи распоред од директних конкурената.

Атлетико у петак дочекује Елче, потом гостује код Валенсије и Левантеа, дочекује Малагу, а у последњем колу Примере биће гост Барселони. Атлетико има и бољу гол-разлику у међусобним дуелима са Реалом ове сезоне.

"Сада више него икад раније морамо да идемо пажљиво и не гледамо превише унапред. Имамо предност и учинићемо све да је сачувамо до краја", поручио је штопер Годин.

Да ли ће успети у томе највероватније ће се знати тек 18. маја, када би играчи Атлетика баш на Ноу Кампу у Барселони могли да подигну шампионски пехар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару