Кутињо срушио Сити, Ливерпул близу титуле!

Ливерпул - Манчестер сити 3:2 (крај). У спектакуларној утакмици на Енфилду, Ливерпул је победио највећег конкурента за титулу, Манчестер сити са 3:2. Стерлинг и Шкртел донели предност, Силва и аутогол Џонсона поравнали резултат, да би Кутињо у 78. минуту сјајним ударцем донео нову предност и велику победу "редсима". Ова победа је Ливерпул знатно приближила титули Премијер лиге.

Фудбалери Ливерпула направили су огроман корак ка освајању титуле првака Енглеске, пошто су у дербију 34. кола Премијер лиге савладали директног конкурента Манчестер сити са 3:2.

У једној од најузбудљивијих утакмица сезоне у Премијер лиги екипа Брендана Роџерса дефинитивно је показала да има неопходан квалитет за шампионску трку и да лидерска позиција није случајност.

Стрелац поготка који би "црвенима" са Енфилда могао да донесе прву титулу после 1990. године био је Филипе Кутињо у 78. минуту.

Ливерпул је фуриозно почео меч, а већ у шестом минуту Рахим Стерлинг је "начео" Сити. Већ у 26. минуту било је 2:0 за домаћина, пошто се Мартин Шкртел најбоље снашао после корнера у противничком казненом простору.

Сити је у друго полувреме ушао са жељом да иде на све или ништа и то му се брзо исплатило.

Давид Силва је у 57. минуту био прецизан, после асистенције резервисте Џејмса Милнера. Само пет минута касније, Глен Џонсон је, након добрих дриблинга и ударца Силве, послао лопту у сопствену мрежу.

Чинило се да ће Сити у тим тренуцима направити велики преокрет, а у 75. минуту Силва је закаснио за делић секунде испред гола Симона Мињолеа.

Три минута касније велику грешку направио је Венсан Компани, који је у свом шеснаестерцу промашио целу лопту, што је Кутињо спремно дочекао и послао "пројектил" у мрежу Харта.

Ливерпул је меч завршио са играчем мање јер је црвени картон у трећем минуту судијске надокнаде зарадио Хендерсон.

Утакмица је почела седам минута касније у знак сећања на 96 навијача Ливерпула који су погинули на стадиону Хилзборо у Шефилду 13. априла 1989. године.

Овако је протекао меч на Енфилду:

16.31 - Готово је, Ливерпул је победио Манчестер сити са 3:2 и сигурно је први на табели! 

16.25 - Црвени картон за Хендерсона у 93. минуту након бруталног старта над Насријем. 

16.25 - Уместо стрелца трећег гола Кутиња на терену је Мозес. Пет минута надокнаде. 

16.13 - ГОООООООЛ! Лудница на Енфилду! Ливерпул води са 3:2. Стрелац је у 78. минути био Кутињо сјајним ударцем са 20 метара након нове грешке Компанија. 

16.02 - У 67. минуту Едина Џека је заменио опоравњени Серхио Агуеро. Сити напда и жели сва три бода, Ливерпул  у проблему...

15.58 - ГООООООЛ! Изједначење на Енфилду - 2:2. За само шест минута "грађани" анулирају шредност домаћина. Комбиновали су Насри и Силва у шеснаестерцу Ливерпула и након центашута Шпанаца лопта се је ударила некога (Џонсон или Шкртел), преварила Мињолеа и завршила у мрежи. Какакв шок за присталице домаћих. 

15.53 - ГОООООООЛ! Сити смањује на 2:1! Након сјајне акције Забелете и Милнера, Давид силва постиже гол у 57. минуту и враћа Сити у меч. 

15.40 - Почело је друго полувреме у Ливерпулу. 

15.26 - Завршено је одлично прво полувреме, Ливерпул има два гола предности. 2:0. 

15.22 - Гужва пред голом Ливерпула, лопта се неколико пута кретала око гол линије, одакле је избацио Стерлинг а потом је до ње стигао Мињоле. У наредном нападу стерлинг је лоше дриблао пред голом гостију да би Фернандињо опасно шутрирао на другој страни али је Мињоле сјајно одбранио. Одличан меч на Енфилду.

15.19 - Велика шанса за Кутиња у контри 3 на 2 али је омалени везиста био себичан и лоше шутирао... 

15.15 - Шанса за Сити из слободног ударца са 17-18 метара али Силва погађа само живи зид. Све се на терену одвија баш онако како је Брендан Роџерс планирао. 

15.04 - ГООООООООООООЛ! Шкртел погађа главом после корнера за великих 2:0! Експолодирао је "Коп"! 

14.56 - Нови ударац за Сити - повредио се Јаја Туре. Заменио га је Ћави Гарсија. 

14.44 - ГОООООЛ. Води Ливерпул! Стрелац је у 6. минуту меча био Рехим Стерлинг. Ерупција одушевљења на Енфилду! 

14.37 - Почео је меч на препуном Енфилду.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару