Читај ми!

Волфсбург близу Лиге шампиона

Фудбалери Волфсбурга победили су код куће Нирнберг са 4:1 и тако дошли на пето место Бундеслиге после 30 кола, пошто је Борусија Менхенгладбах одиграла 1:1 са Штутгартом. Важне бодове у борби за опстанак освојили су Фрајбург и Хановер. Вечерас велики дерби играју Бајерн и Дортмунд.

Четврто место води у квалификације за Лигу шампиона. Волфсбург сада има 50 бодова, један више од Борусије, а шансу да га претекне имаће Бајер Леверкузен, који има 48 бодова и у недељу дочекује Херту.

Волфсбург је на најбољи начин искористио кикс Борусије из Менхенгладбаха против Штутгарта (1:1) и наставио трку за четвртим местом на табели које следеће сезоне води у квалификације за Лигу шампиона.

Домаћин је до 15. победе у сезони дошао головима хрватских репрезентативаца Ивице Олића и Ивана Перишића, који се два пута уписао у листу стрелаца (22, 82), као и Белгијанца Маланде у другом полувремену. Једини гола за Нирнберг постигао је Фулнер у осмом минуту.

Важне бодове у борби за опстанак освојили су Фрајбург и Хановер, док је Мајнц после само 40 минута игре дошао до победе против Вердера (3:0). Фрајбург је код куће савладао Ајнтрахт из Брауншвајга са 2:0, а много узбудљивије било је у Хановеру, где је истоимени тим голом Ја Конана у завршници меча сломио отпор Хамбурга (2:1).

Касније се игра велики дерби немачког фудбала. Бајерн Минхен дочекује Борусију Дортмунд. Баварци су већ освојили титулу, а тренутна разлика у односу на другопласиране "милионере" је 20 бодова.

Резултати и стрелци 30. кола:
Мајнц - Вердер 3:0 (Петерсен 5, Мориц 16, Мали 39)
Борусија Менхенгладбах - Штутгарт 1:1 (Аранго 89 - Дидави 12)
Хановер - Хамбург 2:1 (Штиндл 9, Ја Конан 88 - Калханоглу 48)
Фрајбург - Ајнтрахт Брауншвајг 2:0 (Вранчић 8. ауто гол, Шустер 49)
Волфсбург - Нирнберг 4:1 (Олић 19, Перишић 22, 82, Маланда 69 - Фулнер 8)

Бајерн - Борусија Дортмунд (18.30)

Одиграно у петак:
Шалке - Ајтрахт Франкфурт 2:0 (0:0)

Недеља:
Бајер Леверкузен - Херта (15.30)
Хофенхајм - Аугзбург (18.30)

Табела: Бајерн Минхен 78 бодова, Борусија Дортмунд и Шалке по 58, Волфсбург 50, Борусија Менхенгладбах 49, Бајер Леверкузен 48, , Мајнц 47, Аугзбург 42, Хофенхејм 39 ...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару