"Мустанг" утишао "Сан Паоло", драма у Севиљи

Рикардо Кварежма и Набил Хилас одвели Порто у наредну фазу, Наполи - Порто 2:2. Севиља славила после пенала. Андреа Пирло поново "решета" из слободњака, Фиорентина - Јуве 0:1. Бенфика приредила неизвесно вече својим навијачима, на крају ипак у наредној рунди, Бенфика - Тотенхем 2:2.

Од Лиге Европа смо добили још једно невероватно и узбудљиво фудбалско вече, препуно преокрета и занимљивих резултата.

Најдраматичније је било у Напуљу. Минималних 1:0 из првог меча за Порто, распродали су "Сан Паоло", а навијачи Наполија чврсто су веровали да њихов тим може даље.

Наде је распламсао Горан Пандев голом у 21. минуту. Међутим, иако су нападали свим силама, гости су приредили "хладан туш". Прво је Хилас у 69. минуту изједначио, да би Рикардо Кварежма потпуно уништио наде домаћих.

Ако је за утеху, а верујемо да и није, Наполи је дошао до изједначења у последњим моментима игре, преко Дувана Запате. На крају, спектакуларних 2:2.

Навијачи Бенфике мислили су да ће на миру прославити пролаз у наредну рунду и да ће им њихови љубимци приужити лепу представу. Тако је и било до 78. минута.

Бенфика је повела у првом полувремену голом Езекијела Гараја. Држала је конце у својим рукама до 78. минута. Онда је на сцену ступио Насер Чадли, и са два брза гола уплашио све присутне на стадиону.

Тотенхем је кренуо на све или ништа, у покушају да дође до гола који би их одвео у продужетке, али је Бенфика искористила несмотреност Сандра, који је направио пенал, па ј е Лима ставио тачку на овај двомеч, Бенфика - Тотенхем 2:2.

У Фиренци је одигран тврд меч, али је, као што су вероватно многи и очекивали, Јувентус на крају прошао даље. Мреже се нису тресле све до 71. минута, када је лопту у руке узео Андреа Пирло и из слободног ударца постигао једини гол на мечу и оверио пласман Јувентуса у наредни круг.

Валенсија је имала леп резултат пред реванш, па је "слепим мишевима" остало да само одиграју 90. минута и почнму да славе. То су учинили и пре рока, јер је једини гол на мечу постигао Пако Алкасер, па је Валенсија са укупним резултатом 4:0 прошла даље.

Анжи и АЗ Алкмар су одиграли нерешено 0:0 у Русији, па ће АЗ у наредну рунду такмичења захваљујући минималној победи од 1:0 у првом мечу. Изузетно занимљиво је било у Плзењу, који је преокретом дошао до победе, која га ипак неће одвести у наредну рунду.

Лион је повео голом Бафетимбија Гомија у финишу првог дела игре, али су Колар и Тецл у наставку преокренули и бар се победом опростили од Лиге Европа. Лион је у првом мечу славио са 4:1.

Салцбург, који ове године игра феноменално, дочекао је Базел после мирољубивих 0:0 из првог меча. Аустријанци су од деветог минута играли са играчем више, јер је Суши искључен.
Соријано је довео Салцбург у вођство у 22. минуту. Деловало је да ће сигурно одиграти до краја.

Али, питали су се и гости нешто. Како су истрчали на терен у другом полувремену, показали су да се неће предати до краја.

Штрелер у 51. минуту донео изједначења, а онда Сауро девет минута касније велику предност. Домаћа екипа се унервозила, покушавала до краја да преокрене, али јој то није успело, па је Базел захваљујући победи од 2:1 прошао у наредну рунду.

Севиља је савладала Бетис са 2:0, головима Баке и Рејеса, чиме је надокнадила минус из првог меча, па се отишло у продужетке.

Како ни у наставку није било голова, пенали су решили победника. Витоло је промашио први пенал за Севиљу, али су фудбалери Бетиса промашили последња два, Седрик и Ноно нису били сигурни.  

Вече у Лиги Европе: 

23.50 - Севиља је победила Бетис после извођења пенала. Ноно је промашио пенал за Бетис у одлучујућем тренутку. 

23.35 - Пенали ће одлучити победника у Севиљи. 

23.08 - Готово је и у Салцбургу, Базел је победио са 2:1 и иде даље. 

22.56 - Готов је меч у Напуљу, Порто иде даље. У Севиљи ће се играти продужеци, док се крај у Салцбургу очекује за неколико минута. 

22.52 - ГООЛ! Дуван Запата постиже изједначујући гол за Наполи, али, чини се, прекасно. 

22.38 - Севиља води са 2:0 у градском дербију против Бетиса, Бака је стрелац.

22.37 - ГООЛ! Аууу какав меч у Напуљу! Рикардо Кварежма постиже други гол за Порто, и сада је Наполи далеко, далеко од проласка у наредну фазу. 

22.35 - Преокрет у Салцбургу! Базел долази до другог гола, стрелац је Сауро. Врло битна ствар - Базел од деветог минута игра без искљученог Сушија.  

22.31 - ГООЛ! Набил Хилас постиже гол у Напуљу за Порто! Иако је Наполи био, по статистици, далеко бољи ривал, Порто стиже преко Алжирца до врло важног гола.

22.26 - Изједначење у Аустрији, Штрелер је постигао гол за Базел. 

20.52 - Полувремена су у Напуљу и Севиљи, док ће се у Салцбургу играти још неколико минута, јер је меч на кратко био прекинут јер су гостујући навијачи уубацивали предмете у терен. 

21.26 - Салцбург је повео против Базела, гол је постигао Соријано, а и Севиља је повела преко Рејеса. 

21.25 - ГООЛ! Напуљ је прокључао, Наполи води против Порта, Пандев је дао гол. 

21.05 - Почиње "нова тура" европског фудбала. Још три непознанице су остале, Бетис - Севиља, Наполи - Порто и Салцбург - Базел.

20.53 - Готова су сва четири меча. Резултати: Бенфика - Тотенхем 2:2, Фиорентина - Јувентус 0:1, Плзењ - Лион 2:1, Валенсија - Лудогорец 1:0. Али, не идите нигде, јер за неколико минута почињу и преостала три - Бетис - Севиља, Наполи - Порто и Салцбург - Базел. 

20.51 - ГООЛ! Бенфика у надокнади бвремена постиже други гол и тако ставља тачку на драматичан крај меча. Лима је стрелац. 

20.35 - За само два минута, Тотенхем потпуно преокреће меч, и један гол му фали за продужетак! Насер Чадли је двоструки стрелац! 

20.26 - ГООЛ! У Фиренци је било мирно док на сцену није ступио мајстор овог заната. Голом Андрее Пирла, Јувентус води против Фиорентине, која игра са играчем мање, јер је два жута картона добио Родригез. 

20.19 - Плзењ је сада потпуно преокренуо меч! Станислав Тецл даје гол и доноси вођство својој екипи! 

20.16 - Плзењ се не да против Лиона, Колар постиже гол за изједначење. 

20.15 - Валенсија је повела преко Лудогореца, прецизан је био Пако Алкасер. 

19.52 - На осталим мечевима су полувремена, у Фиренци нема голова, као ни у Валенсији, док Лион води против Плзења 1:0, а исти резултат је и у Лисабону, где Бенфика води против Тотенхема. 

19.50 - Завршен је меч у Русији, Анжи и АЗ Алкмар су одиграли нерешено, 0:0. 

19.47 - У надокнади првог полувремена, Лион долази дои вођства против Плзења, стрелац је Бафетимби Гоми. 

19.34 - ГООЛ! Први гол ове вечери "пао" је у Лисабону, где Бенфика преко Езекијела Гараја води против Тотенхема.

19.02 - Почела су још четири меча, играју Бенфика - Тотенхем, Фиорентина - Јувентус, Плзењ - Лион, Валенсија - Лудогорец. 

18.50 - Полувреме, Анжи - АЗ Алкмар 0:0.

18.00 - Први меч је почео, у Русији играју Анжи и АЗ Алкмар.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару