Читај ми!

Блок за демократски Динамо!

Петорица некадашњих фудбалера Динама - Дарио Шимић, Роберт Просинечки, Силвио Марић, Томо Шокота и Игор Бишћан одлучили да се удруже у неформални блок за демократски Динамо и покушаће да смене Здравка Мамића, пише "Јутарњи лист".

Петорица пензионисаних фудбалера, међу којима је и Роберт Просинечки, покрећу акцију за смену Здравка Мамића, преноси "Јутарњи лист".

Под вођством контроверзног Здравка Мамића, Динамо јесте најбољи тим у Хрватској, осваја титуле, игра Лигу шампиона или Лигу Европе. Све се то, ипак, догађа пред готово празним Максимиром, јер је "алфа и омега" Динама у сукобу са навијачима.

Петорица некадашњих фудбалера Динама - Дарио Шимић, Роберт Просинечки, Силвио Марић, Томо Шокота и Игор Бишћан одлучили да се удруже у неформални блок за демократски Динамо и покушаће да издејствују смену Здравка Мамића, преноси "Јутарњи лист".

Њихов први потез наводно ће бити сазивање конференције за медије наредног понедељка, на којој ће јавности представити платформу за демократизацију Динама и његов повратак навијачима.

Циљ ове групе бивших фудбалера је да се њиховој идеји прикључе и остали познати "динамовци", а "Јутарњи" пише да је, наводно, за целу причу заинтересован и Звонимир Бобан.

Поменути фудбалери и раније су критиковали Мамића, међутим, никада довољно гласно да би се покренуле промене. Сада су спремни да "иду до краја" и траже хитно расписивање избора, на којима би чланови клуба изабрали ново руководство, пише "Јутарњи лист".

Међу циљевима ове петорке наводи се и разбијање Мамићевих теза. Прве, по којој после његовог одласка следи "потоп Динама", сиромаштво, трофејна суша и пад у резултатски понор. Друге, по којој Мамић треба да остане у клубу јер нема релевантног наследника и треће, по којој су сви навијачи који се не слажу са службеном политиком Динама ноторни хулигани.

Подсетимо, пре неколико дана Здравков брат Зоран, који је тренер екипе, дошао је у сукоб са тројицом навијача Динама, а након тешких речи, ошамарио је једног од њих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару