И фудбал на Криму "бежи" у Русију!

Фудбалски клубови Таврија и Севастопољ, клубови који играју украјинску Премијер лигу а налазе се на територији Крима, планирају да се прикључе руској лиги. Они ће о својој одлуци обавестити Фифу и Уефу, али и Фудбалски савез Украјине.

Фудбалски клубови са Крима, Таврија из Симферопоља и Севастопољ, разматрају могућност да напусте украјинску лигу и следеће сезоне се прикључе руској.

Севастопољ ће завршити текућу сезону у украјинској лиги, али је изразио наду да ће му Светска фудбалска федерација и Европска фудбалска унија дозволити да пређе у руску лигу.

"Радимо на тексту писма које ћемо послати у Фифу, Уефу, али и Фудбалском савезу Украјине. У блиском смо контакту са Тавријом. Уефа планира да се одржи састанак 24. и 25. марта у Казахстану и вероватно ће тада размотрити наш захтев. Постоје правила и не желимо да се суочимо са било каквим казнама", рекао је председник Севастопоља Александер Красилников.

Таврија је била први шампион Украјине, након што је та земља стекла независност 1991. године.

Представници клубова су рекли да нису контактирали Фудбалски савез Русије, јер чекају политичке одлуке.

"Нисмо добили никакве понуде од руског Савеза и до сада нисмо разговарали. Украјинска лига мора да одлучи да ли су им потребни клубови који се налазе на руској територији. Фифа и Уефа ће одлучити", рекао је спортски директор Таврије Александер Бојтсан.

Фудбалски савез Украјине саопштио је да ће размотрити ситуацију и дати све од себе да "доведе ствари у ред".

"Сведоци смо нестабилне ситуације у нашој жемљи, која је нажалост стигла и у фудбал. Недавна дешавања на Криму су натерала два клуба да размисле о својој будућности. Учинићемо све како бисмо довели ствари у ред", наводи се у саопштењу Савеза.

У Таврији наступа голман Дамир Кахриман, док дрес Севастопоља носи Игор Дуљај. 

Да подсетимо, парламент Крима јуче је прогласио независност, после референдума на коме је 96,6 одсто грађана гласало за отцепљење од Украјине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару