Читај ми!

Малдини: Патим због Милана

Бесан сам када видим да је у Милану уништено све што је годинама грађено, рекао је легендарни дефанзивац росонера Паоло Малдини. Не постоји пројекат и јасан циљ, гледа се само садашњост, не шта доноси сутра, сматра Малдини.

Легендарни капитен Милана Паоло Малдини бесан је и разочаран због тешког стања у коме се налази његов бивши клуб.

"У мени постоје бес и разочарање, не због резултата или тога што је клуб у последње време био 10. или 11. на табели, већ због осећаја да су бацили све што је напорно стварано. Излуђује ме када видим да је све уништено", рекао је Малдини за Газету.

Милан ове сезоне бележи лоше резултате, а ново незадовољство навијача изазвао је пораз (4:2) од Парме прошлог викенда на Сан Сиру.

"Можда ће неко рећи да пљујем у тањир из кога сам јео, али то није тачно. Патим јер видим Милан у оваквом стању. Имам два сина која играју за млађе категорије, један је на позајмици у Бреши, осећам се као део клуба. Није на мени да кажем да ли би Галијани требало да иде или остане. Не знам ни да ли Барбара Барлускони може да води Милан. Зависи од тога ко је око ње, али не мислим да је експерт у фудбалу", поручио је Малдини.

Дугогодишњи капитен Милана додао је да је евидентно да росонери не могу да се такмиче са Јувентусом и да више нису међу десет најбољих тимова у Европи.

"Многи играчи са победничким менталитетом су отишли. Не постоји пројекат и јасан циљ, гледа се само садашњост, не шта доноси сутра. Појачања би требало да се доводе како би одговарала игри, а не само они који су слободни агенти. Бајерн и Реал раде одлично. Јувентус је на време то схватио и реорганизовао се, користећи групу Италијана који знају да дођу до успеха", рекао је Малдини.

Он је додао да садашњи тренер Кларенс Седорф, који је на пола сезоне заменио Масимилијана Алегрија, нема довољно искуства да води тим, али да он не сноси кривицу за лоше игре екипе.

Малдини је целу 25-годишњу играчку каријеру провео у Милану, за који је одиграо 902 утакмице, постигао 33 гола и освојио седам титула у Серији А и пет трофеја у Лиги шампиона.

Дрес репрезентације Италије носио је 14 година и за то време на 126 утакмица постигао седам голова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару