Читај ми!

Партизан победио Рад у мечу пуном узбуђења

Фудбалери Партизана победили су у гостима Рад са 4:2 у 19. колу Супер лиге и тако задржали друго место на табели са бодом заостатка за водећом Црвеном звездом.

Победом над Радом од 2:4, фудбалери Партизана и тако наставили потеру за водећом Црвеном звездом.

Партизан је сигурно водио са 2:0, али је Рад за четири минута у завршници меча изједначио, после чега је шампион постигао гол, а онда у петом минуту надокнаде потврдио тријумф.

Београдски ривали одиграли су отворен меч са много трчања и надигравања. Партизан је први припретио, а онда и повео када је Дринчић из слободног ударца погодио угао гола Бранислава Даниловића, након што је лопта ударила у живи зид и променила правац.

Темпо се после тога није променио, али је Партизан у 2. минуту надокнаде ипак удвостручио предност када је Живковић са око 12 метара примио лопту у шеснаестерцу, а онда је из окрета сместио иза леђа Даниловића.

После мало надигравања на почетку другог полувремена, Партизан је припретио, а Рад није до средине другог дела дошао у шансу.

Тада је дошло до "лудих" 15 минута на Врачару. Меч је прво прекинут на око пет минута зато што је помоћни судија Урош Стојковић погођен тврдим предметом у леђа са трибине на којој су били навијачи Партизана.

После консултација упозорење да ће трибине бити испражњене, ако се нешто слично понови, а у том прекиду је у игру ушао Ожеговић.

Практично одмах после прекида Рад је дао гол. Срђа Кнежевић је брзо извео слободан ударац на средини терена, дугачка лопта је долетела до Ињца, а он је у паду у шеснаестерцу додао Ожеговићу, који је савладао Милана Лукача за 1:2.

Само четири минута касније, Ињац је изашао пред Лукача и сигурним ударцем донео изједначење и велику радост домаћем тиму.

Та радост кратко је трајала јер је Драко Брашанац искористио сјајно додавање Предрага Луке у паду и савладао Даниловића за 3:2. Након тога је искусни Данко Лазовић пришао Кнежевићу из Рада, некадашњем првотимцу Партизана, и почео да га провоцира.

Кнежевић га је ухватио за врат, а Лазовић је овога ударио у лице, после чега је Даниловић шчепао Лазовића за крагну и бацио га на земљу, све то док је првотимац Партизана држао Кнежевића.

Када су обојица завршили на земљи, у кошкање се умешао и Милан Обрадовић, а цела клупа гостију је устала. Црвене картоне добили су Лазовић и Кнежевић, док су Обрадовић и Даниловић добили жуте.

После тога је опао темпо игре, а Шкулетић је правим евроголом ставио
тачку на победу Партизана.

Домаћи тим остао је на последњем месту табеле, са 15 освојених бодова.

И реакције актера утакмице биле су занимљиве скоро колико и дешавања на самом терену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару