Пораз "милионера", Бајерн сигуран у дербију

Милош Јојић постигао једини гол за Дортмунд у поразу од Менхенгладбаха. Бајерн у дербију кола савладао Бајер из Леверкузена са 2:1. Мајнц губио са 2:0, а онда за осам минута потпуно преокренуо. Хановер декласирао Херту у гостима, реми Штутгарта.

Фудбалери Борусије из Дортмунда поражени су на свом терену од имењака из Менхенгладбаха са 2:1 у утакмици 25. кола немачке Бундеслиге, а гол за "милионере" дао је српски играч Милош Јојић.

Госте из Менхенгладбаха су до изненађујуће победе предводили нападачи Рафаел и Крусе, али и голман Марк Андре тер-Штеген, који је неколико пута добро интервенисао.

Бивши фудбалер Партизана и репрезентативац Србије Јојић постигао је у 77. минуту једини гол за домаћина, пошто је 15 минута раније ушао уместо Себастијана Кела.

Јојићу је то други гол за Борусију откако је зимус стигао у Дортмунд.

Фудбалери Бајерна победили су у Минхену екипу Бајера из Леверкузена са 2:1 у дерби утакмици 25. кола немачке Бундеслиге. Овим тријумфом, 23. у шампионату, Баварци су повећали предност у односу на другопласирани Дортмунд на 23 бода.

Изабраницима Пепа Гвардиоле вечерас је било довољно неколико минута како би осигурали тријумф. Стрелац првог гола за шампиона Европе био је Марио Манџукић у 44. минуту, а вођство је дуплирао Бастијан Швајнштајгер у 52. минуту. Гости су у последњим тренуцима меча ублажили пораз преко Штефана Кислинга.

Хофенхајм није успео дође до победе против Мајнца, иако је до 67. минута имао вођство од 2:0. Гости су головима Чупо-Мотинга, Салера и Оказакија у размаку од осам минута дошли до преокрета и бодова.

Успешан на гостовању био је и Хановер, који је са 3:0 победио Херту у Берлину. Вердер и Штутгарт су одиграли нерешено 1:1, баш као и Ајнтрахт Брауншвајг и Волфсбург.

Резултати и стрелци:

Борусија Дортмунд - Борусија Менхенгладбах 1:2 (Јојић 77 -Рафаел 32, Крусе 40)

Вердер - Штутгарт 1:1 (Хант 79 - Нидермајер 55)

Хофенхајм - Мајнц 2:4 (Полански 49, Фирмино 53 - Чупо-Мотинг 67, Салер 73, Оказаки 75, 90)

Ајнтрахт Брауншвајг - Волфсбург 1:1 (Белараби 48 - Густаво 36)

Херта - Хановер 0:3 (Стиндл 49, Шлаудраф 57, Хушти 90)

Бајерн - Бајер Леверкузен 2:1 (Манџукић 44, Швајнштајгер 52 - Кислинг 90)

Недеља:

Хамбург - Нирнберг (15.30)

Ајнтрахт Франкфурт - Фрајбург (17.30)

Одиграно у петак:

Аугзбург - Шалке 1:2 (1:0)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару