Ливерпул убедљив у "Театру снова" - 0:3!

У веома чудном, али и занимљивом мечу, Ливерпул је убедљиво славио против домаћег Манчестер јунајтеда - 0:3! Два гола из пенала постигао је Џерард (један је и промашио) а мрежу Де Хее је затресао и Луис Суарез. Српски фудбалер Немања Видић искључен у 77. минуту.

Фудбалери Ливерпула победили су у гостима Манчестер јунајтед са 3:0, у 29. колу Премијер лиге и тако пришли водећем Челсију на четири бода заостатка, уз меч мање.

Ливерпул је два од три гола постигао из пенала, а гостујући тим није искористио још један једанаестерац. Стрелац са беле тачке оба је пута био Стивен Џерард, у 34. и 47. минуту.

Капитен Ливерпула није искористио најстрожу казну и у 78. минут.

Због прекршаја код трећег пенала други жути картон добио је капитен Манчестера Немања Видић, који је тада искључен.

Трећи гол Ливерпула дао је Луис Суарес у 84. минуту.

Стивен Џерард је након меча изјавио да је његова екипа данашњом победом против Манчетстер јунајтеда још једном показала да је прави кандидат за освајање титуле у Премијер лиги.

"Био је ово фантастичан дан... Дошли смо овде да победимо. Уживаћемо вечерас, али брзо морамо даље. Данас смо показали да смо прави кандидати за титулу и да ћемо се борити до краја", рекао је Џерард.

"Одиграли смо одлично. Контролисали смо игру, одбрана Јунајтеда неће имати тежи задатак од оног са нашим нападачима", казао је капитен Ливерпула.

"Верујемо да можемо да освојимо титулу, али морамо и Кардиф и Сандерленд да посматрамо као Јунајтед", рекао је Џерард.

Тренер Манчестер јунајтеда Дејвид Мојес сматра да је Ливерпул заслужено победио, али је и додао да је било сумњивих одлука судија.

"Тешко је да причам о утакмици која је била пуна пенала. Неки су постојали, неки нису. Боље да не причам о томе, на судијама је да донесу праве одлуке... Ово је био тежак дан за нас", рекао је Мојес.

На питање да ли је Ливерпул био бољи, Мојес је рекао: "Да, играли су боље од нас".

Фудбалер Манчестер јунајтеда Вејн Руни рекао је да му је данашњи меч и пораз од Ливерпула један од најгорих тренутака у каријери.

"Ово ми је један од најгорих дана каријери. Тешко је то прихватити, али треба одати признање Ливерпулу, добро су играли. Нико не воли да изгуби, поготово не на овај начин, на овом стадиону. Није лепо", рекао је Руни.

"Имали смо план игре за друго полувреме, али је све то излетело кроз прозор када нам је рано досуђен пенал", додао је Руни.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару