Читај ми!

Споразум погрешно схваћен

Заједница суперлигаша Србије саопштила је да је споразум о разумевању, који се односи на ангажовање играча усмено прихватио сваки председник фудбалског клуба из тог такмичења и да жали што је то погрешно схваћено.

"Пошто је наведени споразум договор клубова, исти не може мењати било који појединац, али ће се на наредној седници Извршног одбора Заједнице дати иницијатива за разматрање овог питања", пише у саопштењу које је потписао генерални секретар Бранислав Делић.

Синдикат професионалних фудбалера Независност оценио је споразум неприхватљивим, јер по њему клубови Супер лиге неће ангажовати играче које своја права желе да остваре преко Арбитражне комисије. Синдикат је, такође, затражио да споразум буде повучен. Заједница је поручила да нико на састанку није поменуо да се неће ангажовати такви играчи, већ да ће се избегавати њихово довођење.

Како је навела Заједница суперлигаша, председници свих клубова Супер лиге су на седници 19. фебруара заузели заједнички став и констатовали да се клубови налазе у великим финансијским проблемима, као и читава привреда и друштво.

"Веома је важно нагласити да никакав документ није потписан, осим необавезујућег усменог договора да ће клубови имати више разумевања једни за друге", наведено је из Супер лиге.

Додаје се да је у српском фудбалу неусклађена законска регулатива где није дефинисана власничка структура и веома је тешко доћи до финансијских средстава. Због неусклађености и обавезности европских прописа који су на снази и у нашем фудбалу, и сурове и сиромашне реалности у нашем спорту, како се наводи, применом тих прописа, веома се лако раскидају професионални уговори, а клубови на тај начин остају без планираних прихода од трансфера као обештећења.

"На том путу су се осим клубова који су отимали играче један другоме, појављивали и разни агенти, менаџери, мешетари и квази адвокати, који су нудећи своје услуге играчима и обећавајући им бољу будућност после раскида уговора на арбитражи извлачили новац из система спорта и стављали у своје џепове", саопштено је из Заједнице суперлигаша.

Како је рекао Бранислав Делић, одласцима играча на тај начин, клубови остају без икаквог прихода и још више сиромаше. Пише још да су клубови свесни својих финансијских проблема и да те проблеме деле и остале структуре клубова.

"Ако би клубови имали на располагању финансијска средства, а ипак не желе да испуне своје уговорне обавезе, онда наравно да такав поступак заслузује општу осуду, али чињеница је да клубови у Србији стварно немају и само траже толерантније рокове и простор за договоре", наведено је из Заједнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи