Повратак Љајића, деби Гудеља

Вршилац дужности селектора А репрезентације Србије Љубинко Друловић објавио је списак играча на које рачуна за пријатељски меч са Републиком Ирском у Даблину. Утакмица је на програму 5. марта.

Љубинко Друловић, в.д. селектора националног тима Србије, обелоданио је списак играча са којима ће се супротставити селекцији Ирске, у пријатељском мечу у Даблину 5. марта.

Друловић, кога је на ову, такорећи пробну функцију, препоручио успех са омладинском селекцијом Србије на ЕП у Литванији, није превише одступао од списка којим је за време свог селекторовања баратао Синиша Михајловић. Дрес са државним грбом поново ће обући Адем Љајић, а по први пут ту част ће добити Немања Гудељ из АЗ Алкмара.

На Друловићевом списку налазе се:

Голмани: Владимир Стојковић и Жељко Бркић.

Обрамбени играчи: Антонио Рукавина, Бранислав Ивановић, Душан Баста, Александар Коларов, Ненад Томовић, Милан Бишевац.

Средина терена: Немања Гудељ, Радосав Петровић, Ненад Крстичић, Љубомир Фејса, Немања Матић, Адем Љајић.

Нападачи: Душан Тадић, Лазар Марковић, Зоран Тошић, Миралем Сулејмани, Филип Ђорђевић, Стефан Шћеповић.

Меч између Србије и Ирске игра се, као што смо рекли, 5. марта, са почетком у 20.45. Део играча отпутоваће из Београда 3. марта, а део играча ће директно допутовати у Даблин.

Подмлађивање је завршено, време је за резултате 

Координатор у раду фудбалске репрезентације Србије Илија Петковић рекао је да Србија мора да се окрене себи и својим проблемима и да би волео да буде учесник враћања успеха у национални тим.

"Морамо да побегнемо од феномена на који се начин испољава патриотизам, да одбацимо хвалисање међу собом а резултати су нам лоши, да нас противници хвале, а губимо на свом терену. Морамо се окренути себи и својим проблемима. Волео бих да будем учесник враћања успеха репрезентације", рекао је Петковић у Старој Пазови.

Петковић, који је на место координатора у раду репрезентације постављен када и вршилац дужности селектора Љубинко Друловић, рекао је да Србија "има велику жудњу" за резултатима репрезентације.

"Не бисмо смели да се претворимо у репрезентацију која служи за пријатељске утакмице и као спаринг партнер. Полако се пали аларм и ништа не смемо да препустимо случају. Циклус подмлађивања је завршен, сад се траже резултати. Ако резултата нема, онда мора да се иде", казао је Петковић.

Новинаре је занимало да ли су селектор и координатор размишљали о Дарку Лазовићу из Црвене звезде.

"Лазовић је дуго био повређен и сада се вратио на терен на најбољи начин. Звезда не би била срећна да смо га повели у Ирску. Он је један од кандидата, немојте бринути бригу, рано је за њега".

Петковић је рекао и да неће бити никаквих проблема у сарадњи са Друловићем.
"Када год буде имао неку потешкоћу ја ћу да му помогнем. Настављамо тамо где смо стали док сам му био тренер и никаквих проблема неће бити. Све радимо у интересу Савеза, играча и резултата", рекао је Петковић.

Број коментара 66

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи