Ђурић није дао оставку, али напушта Партизан

Драган Ђурић је потврдио након седнице Управног одбора ФК Партизан да није, нити ће давати оставку на функцију председника клуба. Међутим, не планира да се кандидује за нови мандат, па ће, у складу са тим, Хумски напустити најкасније у децембру ове године.

Председник фудбалског клуба Партизан Драган Ђурић потврдио је да је сва овлашћења пренео на потпредседнике црно-белих, а да ће се он укључити у рад колико год буде могао.

Дакле, Ђурић није поднео оставку, али је открио и да се на наредној Изборној скупштини сигурно неће поново кандидовати за ту функцију.

"С обзиром на обавезе и проблеме које имам у приватном битисању, не могу да будем присутан као у претходном периоду. Моје присуство у наредних пет-шест месеци ће бити доста смањено и на моју молбу сам пренео овлашћења на потпредседнике, а ја ћу као председник да се укључим колико год могу", рекао је Ђурић после седнице Управног одбора.

Редовна Изборна скупштина Партизана требало би да се одржи у децембру, али је Ђурић рекао да ће се можда одржати раније.

"Изборна скупштина је у децембру, мени и Управном одбору мандат тада истиче. Побринућемо се у наредних четири-пет месеци да припремимо ту седницу, а не знам да ли ће она бити у јуну, јулу или септембру. Одговорно тврдим да се ја нећу поново кандидовати за ту функцију. Доста је било ових шест година, морамо да нађемо људе, који ће доћи у Партизан... Часне људе, који ће да раде. Нека буду успешни као и ми, па ћемо сви бити задовољни", рекао је Ђурић.

У саопштењу црно-белих од прошле недеље је наведено да је Ђурић обавестио Секретаријат да "због приватних обавеза неће моћи да се посвети раду клуба у мери и на начин као што је то био случај у претходном периоду".

На данашњем Управном одбору потврђена је одлука Секретаријата.

"Председник клуба је предложио, имајући у виду близак почетак такмичарске сезоне, обавезе и амбиције клуба, да потпредседници клуба преузму послове председника клуба. Секретаријат је прихватио изнети предлог, а председник клуба ће учествовати у раду органа клуба у складу с могућностима", наводи се у саопштењу Секретаријата од прошле недеље.

Ђурић је дан по издатом саопштењу изјавио да није поднео оставку на ту функцију и да ће наставити да ради у клубу.

Ђурић је ухапшен 13. јануара због кривичне пријаве коју је против њега поднела полиција у вези с приватизацијом Ветеринарског завода, као једне од 24 спорне приватизације. Он је десет дана касније пуштен из притвора пошто је положио јемство од два милиона евра.

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је истрагу у вези с приватизацијом Ветеринарског завода који је 2005. године купила компанија Зекстра, која је у Ђурићевом власништву.

Ђурић је осумњичен за кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица јер је у поступку приватизације за конзорцијум правних лица Зекстра д.о.о и Банком д.о.о. прибавио противправну имовинску корист у износу од више од 207 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи