Јунајтед тражи достојног наследника за Видића

Његов најављени одлазак је шокирао навијаче и део управе Манчестер јунајтеда, али сада када су се емоције слегле - ваља наћи новог капитена. Клуб са Олд Трафорда, како истичу медији у Енглеској, озбиљно размишља да траку стави на руку Вејна Рунија, Давида Де Хее, или чак Џонија Еванса.

Манчестер јунајтед је почео потрагу за новим капитеном, после најављеног одласка Немање Видића на лето.

"Капитен Манчестер јунајтеда је увек био човек са великим карактером и овог лета, када Немања Видић напусти дужност, та част ће бити пренета на неког другог достостојног кандидата", навели су из клуба са Олд Трафорда.

Видићеви заменици претходних година били су Патрис Евра и Рио Фердинанд, али ће Јунајтед покушати да нађе дугорочно решење.

Тренер Дејвид Мојес, који је летос заменио легендарног Алекса Фергусона, рекао је да ће сваки кандидат бити пажљиво размотрен.

"Мораћемо да се уверимо да особа која преузме капитенску траку зна шта то значи за клуб. Мораће да зна одговорност коју то повлачи са собом и шта је потребно да ради", рекао је Мојес за клупски сајт.

Као најозбиљнији кандидати наводе се голман Давид Де Хеа и штопер Џони Еванс, али и Вејн Руни.

Видић је у Јунајтед дошао крајем децембра 2005. године године и после полусезоне прилагођавања постао је један од најбољих играча тог клуба.

Српски фудбалер, некадашњи дефанзивац Црвене звезде и капитен репрезентације, траку у Јунајтеду добио је у сезони 2010/11, када је наследио Герија Невила, који због повреда није много играо.

Видић је за Јунајтед одиграо 286 утакмица, а на крају сезоне ће после осам и по година напустити клуб.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи