Звезда савладала и Домжале

Фудбалери Црвене звезде стигли су и до треће победе на припремама. Чета Славише Стојановића минималним резултатом је била боља од екипе Домжала. Гол одлуке постигао је Драган Мрђа у 88. минуту.

Црвена звезда је забележила и трећи тријумф на припремама у Словенији. Српски вицешампион је, након друголигаша Анкара и словеначког фењераша Триглава победио и екипи Домжала. Једини гол на мечу постигао је Драган Мрђа, у 88. минуту меча.

Као што је и најавио, тренер Славиша Стојановић је почео селекцију тима за првенствену премијеру против Јавора. Црвено-бели су почели меч у саставу: Бајковић, Петковић, Ненадић, Мартиновић, Павићевић, Милијаш, Гогић, Лазовић, Милуновић, Касалица и Дауда.

Обе екипе су пропустиле повећи број шанси, а игра коју су ривали приказали не може се окарактерисати као претерано квалитетна. Оно што може да радује тренера Стојановића јесте игра Дарка Лазовића, као и сигурност коју је у задњу линију унео Саво Павићевић. Запажене роле су имали и Абиола Дауда и Филип Касалица.

Управо је Нигеријац у 34. минуту пропустио прилику да асистира Милијашу за гол, односно погрешио је предеји лопте.

У другом полувремену је било мирно све до 62. минута, када су играчи најтрофејнијег српског клуба пропустили најбољу прилику за гол. Нинковић, Милијаш и Ненадић су сјајно комбиновали, али Дауда са пет метара није успео да промаши голмана противничког тима.

Врло добра прилика отишла је у неповрат и у 72. минуту, када је Савићевић асистирао Мрђи. Најбољи стрелац Суперлиге такође није успео да пронађе начин да заобиђе голмана словеначког тима.

Недуго затим и Нинковић је погодио стативу, и то након неколико лепих индивидуалних потеза.

Таман када су сви помислили да ће меч бити завршен без голова, Мијаиловић је у 88. минуту прошао по левој страни. Његов оштар центаршут по земљи искористио је Мрђа и, напокон, затресао мрежу Домжала.

Морамо да играмо до краја 

Тренер фудбалера Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је да је задовољан начином на који је његова екипа дошла до победе у пријатељској утакмици против Домжала у Копру (1:0).

"Задовољан сам, пре свега јер смо ипак искористили једну од многобројних шанси и тако показали да хоћемо да играмо до краја, да не завршавамо утакмицу пре последњег судијског звиждука. Истини за вољу, и Домжале су имале неколико одличних прилика у првом полувремену јер ми нисмо добро реаговал, то јест стајали у одређеним ситуацијама", рекао је Стојановић за клупски сајт.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару