Читај ми!

Звезда убедљива против друголигаша

Црвене звезда је остварила убедљиву победу у првој контролној утакмици на припремама у Словенији. Савладан је словеначки друголигаш Анкаран са 7:0 (1:0). Црвено-бели бољи у другом делу, истакао се Дауда.

Фудбалери Црвене звезде победили су словеначку екипу Анкаран са 7:0 у другој припремној утакмици за пролећни део сезоне.

Голове су постигли Милуновић у 18. минуту, Михајловић у 48, Печник у 61. минуту, Нинковић у 68, Петковић у 78. минуту, Дауда у 81, а коначан резултат поставио је Ненад Милијаш у 85. минуту.

Посебно расположен био је Дауда, о чијем одласку се ових дана спекулише у медијима. Он је за непуних 40 минута игре постигао гол и два пута био асистент.

Играчи Звезде су много бољи утисак оставили у другом полувремену, када је Славиша Стојановић на терен извео играче који су поднели највећи терет у јесењем делу шампионата.

У првом полувремену виђено је неколико прилика за црвено-беле и гол који је у 18. минуту постигао Милуновић, на Лазовићеву асистенцију.

На старту другог полувремена, после акције Ненадића и Ожеговића, Михајловић је повећао вођство црвено-белих, а у 51. минуту Стојановић је заменио скоро целу поставу. Филип Касалица није био претерано расположен за игру, па је после непуних осам минута зарадио црвени картон због приговора, али то није сметало његовим саиграчима.

Дауда је најпре два пута асистирао, за голове Печника и Нинковића. Петковић је повећао на 5:0 у 78. минуту, а затим се и Дауда уписао у стрелце. Коначан резултат поставио је Ненад Милијаш у 85. минуту, после центаршута Печника.

Фудбалери Црвене звезде налазе се на припремама у Порторожу, у Словенији, где ће боравити до 28. јануара, а наредни меч одиграће против Осијека у понедељак.

Шеф стручног штаба Црвене звезде био је задовољан ониме што су његови првотимци приказали.

"Одиграли смо добар меч за ову фазу припрема, са екипом која у својим редовима има и неколико некадашњих прволигашких играча. Ипак, наш приступ је био довољно озбиљан да убедљиво победимо. Посебно је важно што смо пет голова постигли са играчем мање. Идемо даље, ово је само једна у низу припремних утакмица", рекао је Стојановић.

Звездин тренер је прокоментарисао и црвени картон Филипа Касалице.

"Недопустиво је да на оваквој утакмици добије црвени картон, посебно због приговора. Поразговараћу с њим, не желим да се такве ствари понављају", рекао је Стојановић.

Дарко Лазовић је против Анкарана одиграо 60 минута, и још једном показао да после тешке повреде нема никаквих проблема.

"Добро се осећам, одлично тренирамо и то се види из дана у дан. Немам страх од дуела, и полако улазим у форму. Мислим да смо одиграли добар меч, пре свега смо имали озбиљан приступ и жељу. То је резултирало да квалитет дође до изражаја, и да постигнемо седам голова", рекао је Лазовић после меча. 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Весић, Петковић, Лазић, Мартиновић, Ненадић, Јокић, Ковачевић, Савићевић, Милуновић, Лазовић и Михајловић.
Играли су још и: Рајковић, Мијаиловић, Крнета, Гогић, Милијаш, Нинковић, Печник, Касалица, Ожеговић и Дауда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару