Нејмар је најскупљи играч у историји!

Нејмаров трансфер у Барселону, који је предмет и судског процеса у Шпанији, најскупљи је у историји, тврди "Мундо депортиво". Лист наводи да је Барса играча платила 95 милиона евра, а не 57, како је објавила.

Барселона је за Бразилца Нејмара платила 95, а не 57 милиона евра, како је раније било објављено , пренео је "Ел мундо депортиво".

Како наводи спортски дневник, летошњи Нејмаров трансфер био је најскупљи у историји и 38 милиона евра је скупљи него што је првобитно објављено.

"Барселона је за потпис бразилског нападача платила 95 милиона евра, а не 57, колико је званично објавио председник Сандро Росел", преноси "Ел мундо".

Уговор који је каталански клуб потписао са бразилским фудбалером, а у којем је наведена цена трансфера, тренутно је у рукама шпанског правосуђа.

У тим документима, како преноси "Ел мундо", детаљно су приказани подаци о милионским износима намењених породици Нејмар, а који су до сада били скривени.

Између осталог, Барса је платила и два и по милиона на име "помоћи фавелама у Сао Паулу".

Занимљиво је да су бројне ставке овог трансфера потписане тек након што је Нејмар представљен на Камп Ноу. Како прнеоси "Мундо депортиво", Барселона је покушала чак и да прикрије прави износ примања која су загарантована Нејумару петогодишњим уговором.

До сада је било познато да је Барселона платила Сантосу 17,1 милион евра, а да је 40 милиона евра легло на рачун агенције која је у власништву Нејмаровог оца.

Такође, Сантосу припада девет милиона и право на две пријатељске утакмице у којима ће Нејмар наступити (једна је већ одиграна).

Барселона је уплатила додатних 2,6 милиона Нејмаровом оцу, као провизију од пет одсто на уговор његовог сина вредан 54 милиона евра. 

И на крају, ту је и "специјални споразум" две школе фудбала, која Барселони гарантује право на три најталентованија играча из омладинског погона бразилског тима. Ово је Каталонце коштало 7,9 милиона евра. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару