Читај ми!

Ето срушио Јунајтед

Фудбалери Челсија победили су на свом стадиону у дербију 22. кола енглеске Премијер лиге Манчестер јунајтед са 3:1. Јунак тријумфа лондонских "плаваца" био је Камерунац Самјуел Ето, који је постигао хет-трик. Матићев деби, Видић поцрвенео.

Меч је обележио троструки стрелац Самјуел Ето, који је голмана Де Геу матирао два пута већ у првом полувремену, да би одмах након одмора обезбедио недостижну предност екипи Жозеа Муриња. Гости су смањили у финишу и агресивнијом игром настојали да дођу барем до бода, међутим, Челси је био сигуран и рутински сачувао вођство за значајну победу.

Актуелни шампион Енглеске, Манчестер јунајтед, боље је почео меч. Екипа Дејвида Мојса у првих 10 минута је имала теренску иницијативу, створила две шансе, али нису успели да дођу до предности. С друге стране, Челси је до предности дошао у 17. минуту - Ето је с око 20 метара десно искоса упутио шут ка голу Давида Де Хее, а лопта је на путу до гола закачила Мајкла Керика и преварила голамана Јунајтеда.

Камерунац је предност "плаваца" удвостручио у 45. минуту, да би свој трећи гол постигао у 49. после корнера. Једини гол за Манчестер постигао је Хавијер Ернанедс у 78. минуту.

Дерби утакмицу 22. кола Премијер лиге обележио је и наступ тројице српских фудбалера, Брансилава Ивановића, Немање Матића у дресу Челсија и Немање Видића за Јунајтед, који је искуључен због старта над Белгијанцем Еденом Азаром у судијској надокнади времена.

Челси је тријумфом задржао прикључак за водећим екипама Премијер лиге, Арсеналом и Манчестер ситијем. "Плавци" имају 49 бодова, два мање од лидера Арсенала, а један од Ситија, док је Јунајтед седми са 37.

Мурињо: Велика и заслужена победа

Менаџер Челсија Жозе Морињо рекао је да је његов тим против Манчестер Јунајтеда изборио велику и заслужену победу.

"Било је тешко поверовати да ћемо већ на полувремену водити са 2:0. Они су почели боље од нас и имали иницијативу, међутим, касније за 25-30 минута првог дела меча приказали смо игру за понос. Мислим да је ово велика и заслужена победа", изјавио је Мурињо, који је на клупи "плаваца" забележио јубиларну 100. победу у Премијер лиги.

Камерунски нападач Самјуел Ето био је јунак сусрета, нерешива енигма за одбрану гостију, која је увек за корак каснила када је био у повољној позицији.

"Изгледа да се Ето враћа", казао је Мурињо, који је неочекивано указао шасу Камерунцу уместо Фернанда Тореса.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару