Читај ми!

Победа Фјорентине и Лација, пораз Интера

Фудбалери Фјорентине победили су на свом терену Катанију са 3:0, док је Ђенова са 1:0 савладала Катанију, а Наполи је у гостима ремизирао са Болоњом 2:2, Лацио бољи од Удинезеа - 3:2 у утакмицама 20. кола италијанске Серија А. Парма је у завршници утакмице против Кјева дошла до победе од 2:1, Торино је са 2:0 савладао Сасуоло, док је Аталанта са 1:0 била боља од Каљарија. У последњем мечу кола Милан је савладао Верону са 1:0.

Фјорентина је на мечу против Катаније већ у првом полувремену решила питање победника.
Стрелци за Фјорентину били су Матијас Фернандес у 25. минуту и Алесандро Марти у 28. и 41. минуту.

Ђеновљани су на свом терену у узбудљивој утакмици надиграли Интер, па је екипа из Милана уписала трећу узастопну утакмицу без победе. Једини гол на мечу постигао је Лука Антонели у 83. минуту. Српски интернационалац Здравко Кузмановић играо је до 63. минута за Интер, а онда је уместо њега на терен ушао Фреди Гуарин.

Наполи је у гостима против Болоње на полувремену био у заостатку од једног гола, али су у наставку сусрета успели да дођу до преокрета, међутим, домаћин је на крају меча дошао до бода. Болоња је повела преко Роланда Бијанкија у 37. минуту, док је изједначење гостима донео Гонсало Игуаин у 62. минуту. Наполи је у наставку меча у потпуности преузео иницијативу на терену, стварао шаснсе, али до гола нису успели да дођу све до 80. минута, када је Хосе Каљехон донео преокрет.

Болоња је од 84. минута играла са десеторицом играча на терену, али су ипак у самој завршници успели да дођу до изједначења, а стрелац је по други пут на мечу био Бијанки. Наполи тако није успео да задржи прикључак за водећим двојцем, Јувентусом и Ромом, па сада има 43 бода, чак 12 мање од торинског клуба. Болоња је овим ремијем успела да претекне Сасуоло и изађе из зоне испадања, па сада заузима 17. место са 17 бодова.

Фудбалери Лација победили су на гостујућем терену Удинезе са 3:2. Антонио Ди Натале донео је вођство Удинезеу у осмом минуту из једанаестерца, а изједначио је Антонио Кандрева у 63. минуту, такође са 11 метара. Нову предност црно-белима донео је Емануел Агјеманг Баду шест минута касније, а у 82. минуту изједначио је Андреа Лацари аутоголом, након што га је погодио његов голман Жељко Бркић. Победу Лацију донео је Ернанес у 90. минуту.

Едоардо Реја је пре три кола преузео Лацио од Владимира Петковића, а екипа је за то време освојила седам бодова. Лацио се после седме првенствене победе попео на седмо место на табели са 27 бодова, док Удинезе заузима 15. место на табели са 20 бодова и налази се на четири бода од зоне испадања.

Фубарери Милана Савладали су на свом терену Верону са 1:0. Стрелац јединог гола Био је Балотели из једанаестерца у у 83. минуту. Овом победом Милан је отишао на 11. место, а Верона је упркос пораза остала на 6. месту.

Резултати:
Аталанта - Каљари 1:0 (Бонавентура 68)
Катанија - Фјорентина 0:3 (Фернандез 25, Матри 28, 41)
Ђенова - Интер 1:0 (Антонели 83)
Болоња - Наполи 2:2 (Бјанки 37м 90+1 - Игуаин 61. пенал, Каљехон 80)
Кјево - Парма 1:2 (Палоски 15 - Касано 27, Луцарелли 90+4)
Сасуоло - Торино 0:2 (Имобиле 25, Бриги 48)
Удинезе - Лацио 2:3 (Ди Натале 8, Емануел Баду 68 - Кандерва 62, Лазари 82, Ернанес 90)
Милан - Верона 1:0 (Балотели 83. минут)
Одиграно јуче:
Рома - Ливорно 3:0 (2:0)
Јувентус - Сампдорија 4:2 (3:1)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару