Читај ми!

Сити на челу, Суарез одвео Ливерпул до победе

Фудбалери Манчестер ситија победили су на гостујућем терену Њукасл са 2:0, у утакмици 21. кола Премијер лиге и вратили се на прво место на табели. Ливерпул савладао Стоук са 3:5 у спектакуларној утакмици.

Победом на тешком гостовању у Њукаслу од 0:2, Манчестер сити је бар на једно вече засео на чело енглеске Премијер лиге.

Екипа Мануела Пелегринија је тако остварила девету узастопну победу против Њукасла, а није поражена на последњих 15 утакмица против црно-белих у Премијер лиги.

Код вођства Ситија од 1:0 судија Мајк Џонс је у 35. минуту поништио гол Њукасла због наводног офсајда. Чеик Тиоте је погодио мрежу Џоа Харта из полу-волеја са 25 метара, али је гол поништен пошто су тројица играча Њукасла била у офсајду, иако ниједан није утицао на игру.

Судија је пресудио да је Јоан Гофран заклањао Харта, па је после договора са помоћником поништио гол. Тренер црно-белих Алан Пардју, али и остали играчи протестовали су због те одлуке.

Њукасл је у другом полувремену имао више лопту у поседу и нападао, а најбољу прилику имао је Лоик Реми у 69. минуту, када је избио испред голмана, али је Харт ногом одбранио његов шут.

У 76. минуту утакмице се повредио Самир Насри, после оштрог старта противничког играча. Фудбалер Ситија се на земљи држао за лево колено и после указане помоћи однет је на носилима са терена.

После 15. првенствене победе Сити се вратио на прво место на табели и има 47 бодова, бод више од другопласираног Челсија, који је јуче победио Хал са 2:0. Њукасл је осми на табели са 33 бода.

Фудбалери Ливерпула савладали су у Стоуку истоимену домаћу екипу са 5:3, а предвођени незадрживим нападачем Луисом Суарезом поново су преузели четврто место на табели Премијер лиге које води у квалификације за Лигу шампиона.

"Црвени" су остали у трци за титулу пошто заостају само пет бодова за водећим Манчестер Ситијем.

Чак осам голова пало је на спектакуларном мечу у Стоуку, где су гости после пола сата већ имали два поготка предности. После аутогола Шоукроса и поготка Суареза чинило се да им предстоји рутински посао, међутим, Стоук се опоравио од шока и до одмора успео да изједначи резултат.

Ливерпул у наставку ипак није попуштао, капитен Џерард донео је ново вођство из пенала, а све је решио Уругвајац другим голом, да би у финишу узбудљивог сусрета пала још два поготка.

После још једне сјајне партије Суарез је учврстио вођство на листи стрелаца Премијер лиге са 22 гола, а постигао је чак девет више од другопласираног Серхија Агуера из Манчестер Ситија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару