Фифа: Косово, одлука у марту!

Фифа је, након састанка у Цириху са представницима ФСС-а и косовског савеза, одложила одлуку о могућности да тамошње селекције и клубови играју пријатељске утакмице. Одлука ће бити донета на наредним састанцима Одбора за хитна питања следеће недеље, и Извршног комитета Фифе средином марта. Наша делегација поновила чврст став. Представници ФСС-а задовољни састанком.

Представници ФСС-а су после одржаног састанка задовољни и уверени да ће чланови Одбора за хитна питања Фифе и Извршног комитета Фифе донети одлуку базирану на представљеним оквирима наше стране. Значи, не треба очекивати неповољне вести.

"Пошто су представници двеју делегација изнели мишљење, челници Фифе су обавестили присутне да ће одлука о овом проблему бити разматрана и донесена на наредном састанку Одбора за хитна питања Фифе, који ће бити одржан следеће недеље, и на састанку Извршног комитета Фифе, заказаном за средину марта", наводи се у саопштењу на сајту ФСС-а.

Састанком у седишту Фифе у Цириху председавали су председник Јозеф Сеп Блатер и генерални секретар Жером Валке. Наводи се да су представници ФСС-а пренели ставове који су претходно усаглашени са надлежним државним органима.

"Принципијелно, ставови које су представници ФСС-а саопштили своде се на следеће: није могућ нити прихватљив пријем такозваног ФС Косова и Метохије у Фифу и Уефу све док се не реши статус јужне покрајине у Уједињеним нацијама. Даље, није прихватљиво одигравање били каквих званичних утакмица клубова или репрезентација са територије Косова и Метохије у међународним оквирима", навео је ФСС.

Српски савез је затражио забрану одигравања било каквих утакмица са републикама некадашње Југославије а међународно признатим земљама, како на Косову и Метохији тако и на територији тих држава.

"Подсећамо да су чланови Извршног комитета Фифе пре годину дана дозволили млађим селекцијама са територије Косова и Метохије да играју пријатељске утакмице без било каквих обележја. ФСС се и данас залагао да, у случају одигравања неких пријатељских сусрета са земљама чије су владе признале Косово и Метохију, на утакмицама не буду истицана било каква национална обележја - застава, химна, грб... Такође, уколико се било где буде обележавало име Косово и Метохија, онда се мора поставити и звездица поред имена величине слова 'о'", истиче се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару