Ивановић: Пласираћемо се на Европско првенство

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић верује да национални тим има велики квалитет и да ће то показати већ у квалификацијама за Европско првенство 2016. године. Фудбалер Челсија је као најлепше моменте у протеклој години истакао гол који је дао у финалу Лиге Европе и меч против Хрватске на Маракани.

Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да је доскорашњи селектор Синиша Михајловић у квалификацијама за Мундијал у Бразилу направио добру базу за будућност.

"Квалификације смо почели као потпуно нова и млада екипа, из утакмице у утакмицу направили велики помак и последњих шест месеци играли веома добро. Међутим, то није било довољно за циклус од две године, него само за тих последњих шест месеци или годину дана, па нисмо могли да остваримо велики успех и пласман на СП. Направили смо добру базу као залог за будућност и надам се да ћемо се пласирати на ЕП у Француској", рекао је Ивановић за Међународни радио Србија.

Он је навео да је за новог селектора, који би тек требало да буде изабран, најважније да га играчи прихвате.

"Најбитније је да прихвате његов начин рада, да се направи добра атмосфера. Репрезентација је специфична јер никад нема довољно времена за заједничке тренинге и све се своди на окупљања од неколико дана. Зато је битно да се позитиван набој створи код свих, не само у фудбалској организацији него и код навијача. Изузетно је битно да поново створимо тај култ репрезентације", навео је он.

Ивановић је рекао да има неколико лепих ствари по којима ће памтити 2013. годину.

"Постигао сам гол у финалу и тиме је мој клуб освојио Лигу Европе. Памтићу и утакмицу против Хрватске у Београду, где смо феноменално одиграли. Остаје тај мали жал што нисмо победили, али смо показали да наша репрезентација има перспективу", истакао је он.

Ивановић је навео да му је изузетно драго што у свом Челсију сарађује са тренером Жозеом Морињом.

"Феноменалан је и велико је задовољство радити са њим, али исто тако и изузетно тешко јер је човек који у сваком моменту жели само резултат, само му је то на уму. Човек који у свакој утакмици тражи још више од тебе, да будеш још бољи и да напредујеш. Притисак је заиста велики, али то је у великом клубу нормално , објаснио је српски фудбалер.

Он је навео да, иако ускоро пуни 30 година, још не размишља о завршетку играчке каријере.

"Сви моји планови у блиској будућности везани су за клуб у коме играм и надам се да ћу, ако будем имао могућности, а жељу свакако имам, пробати да и после играчке каријере останем у фубалу. Још нисам одлучио чему ћу се тад посветити, али бих волео да то нешто буде повезано са фудбалом", закључио је Ивановић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару