Реми у дербију, преокрет Челсија

У дербију 13. кола Премијер лиге Тотенхем и Манчестер јунајтед су одиграли узбудљив меч, који на крају није имао победника. "Певци" су у два наврата водили, али је оба пута Вејн Руни успевао да неутралише ту предност. Хал направио изненађење и први пут у историји победио Ливерпул. Челси после преокрета савладао Саутемптон са 3:1 док је Манчестер сити сигурном игром славио победу над Свонсијем - 3:0.

Фудбалери Тотенхема и Манчестер јунајтеда одиграли су у Лондону нерешено 2:2, у утакмици 13. кола енглеске Премијер лиге.

Тотенхем је водио у два наврата, али је Јунајтед преко двоструког стрелца Вејна Рунија успео да освоји бод и тако продужио низ без пораза на 12 утакмица.

Кајл Вокер довео је Тотенхем у вођство у 18. минуту, а Руни је изједначио у 32. минуту. Домаћи су поново повели у 52. минуту голом Сандра из слободног ударца, а коначан резултат поставио је Руни у 57. минуту из једанаестерца.

Тотенхем тако ни после 12 утакмица није успео да победи Манчестер јунајтед на свом терену.

Капитен Јунајтеда Немања Видић опоравио се од повреде и одиграо је целу утакмицу, а дуел је због повреде пропустио Робин ван Перси.

Руни је тако са 164 постигнута гола преузео пето место на листи најбољих стрелаца Премијер лиге од бившег играча Ливерпула Робија Фаулера (163). Најбољи стрелац је Алан ширер са 260 голова, а следе Енди Кол са 189, Тијери Анри са 175 и Френк Лампард са 168 голова.

Фудбалери Хала направили су велико изненађење победом над Ливерпулом од 3:1, што је први тријумф "тигрова" у историји против тог тима.

Џек Ливермор је довео домаће у вођство у 20. минуту, али је капитен Ливерпула Стивен Џерард изједначио седам минута касније из сјајно изведеног слободног ударца.

Ливерпул је могао да преокрене резултат у 70. минуту када је Виктор Мозес промашио феноменалну шансу, што је Хал већ у следећем нападу казнио голом везисте Дејвида Мејлера.

Коначан резултат поставио је Мартин Шкртел аутоголом после шута Елмохамадија.

Челси до победе након преокрета, Сити сигуран 

Фудбалери Челсија савладали су на домаћем терену екипу Саутемптона са 3:1, док је Манчестер Сити, такође код куће, победио Свонси са 3:0.

Тим Жозеа Муриња до планираних бодова дошао је после преокрета, пошто су гости шокирали Стамфорд Бриџ водећим поготком већ у првом минуту.

"Плавци" нису били уздрмани након гола Џеја Родригеза, већ су у наставку смиреном и организованом игром стрпљиво градили акције и стварали шансе.

Кејхил је изједначио десет минута након одмора, а Тери и Демба Ба обезбедили су заслужену победу свом тиму, који се учврстио на другом месту са четири бода заостатка за водећим Арсеналом. Српски репрезентативац Бранислав Ивановић стандардно је одиграо свих 90 минута у дресу домаћина.

Манчестер Сити није дозволио изненађење на свом терену у сусрету са Велшанима и без већих проблема дошао до бодова и трећег места на табели.

Негредо је "начео" мрежу голмана Тремела у 8. минуту, а Самир Насри је касније са два гола потврдио сигурну победу "грађана", у чијем саставу није било повређеног Матије Настасића, док је Александар Коларов играо од 76. минута.

На табели Премијер лиге и даље води Арсенал са 31 бодом, следе Челси са 27, Манчестер сити са 26 и Ливерпул са 25 поена...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару