Читај ми!

Судије: Да оде и Степановић

Лошу ситацију у српском фудбалу неће променити само одлазак Томислава Караџића. Поготово док се не смени и први човек Судијске комисије Богољуб Степановић, сматра Одбор за заштиту интегритета фудбалских судија.

Одбор за заштиту интегритета фудбалских судија саопштио је данас да поздравља одлуку Томислава Караџића да поднесе оставку на месту председника националног савеза, али да то није једино решење проблема у српском фудбалу. Како је наведено у писму достављеном агенцији Бета, проблеми се неће решити све док се са места председника Удружења фудбалских судија Србије и првог човека Судијске комисије не смени Богољуб Степановић.

"Степановић је, између осталог, одговоран за упустство дато фудбалским судијама, да капитенима екипа које у знак протеста због стања у фудбалу закасне са изласком на терен без правног покрића доделе жути картон", навеле су удружене судије. Они су истакли да таквог правила нема ни у једном пропису Фудбалског савеза Србије (ФСС), Европске фудбалске уније (УЕФА), нити Светске фудбалске федерације (ФИФА).

Наводи се да је произвољно наређење да се кажњавају капитени дато само зато да би се клубови који су протестовали против стања у српском фудбалу застраше и да се заштити позиција актуелног руководства ФСС, чији је део и Богољуб Степановић.

Удружени арбитри су навели да је Степановић "злоупотребио службени положај, изманипулисао и понизио фудбалске судије, ставио их у функцију једне од страна у сукобу у фудбалској организацији и угрозио њихов кредибилитет и интегритет".

"Судије нису смеле да се мешају у овај сукоб јер је њихов посао да суде, а не да буду оруђе у рукама фудбалских мешетара", наводи се.  Степановић је, како се наводи, угрозио преко 7.000 часних судија како би задржао свој положај.

"Он је довео судијску организацију до позиције да је гледаоци називају 'мафијашком'", стоји у саопштењу.

Одбор за заштиту интегритета судија је навео и да тој организацији из дана у дан прилази све већи број судија и контролора, али да не жели да објави њихова имена због нежељених последица.

"То радимо јер поједини Степановићеви послушници и њему слични последњих дана прете појединим члановима Одбора. О томе имамо изјаве, а против тих судијских функционера ће бити поднете и кривичне пријаве", наводи се у писму.

Одбор је позвао све активне и неактивне судије и контролоре да се прикључе у покретању формалне Степановићеве смене . Такође се у саопштењу захтева да се до избора нових органа у ФСС смени Судијска комисија "која је узрок бројних нерегуларности у српском фудбалу" и да се именује привремена комисија која ће водити суђење до избора легалних органа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару