Читај ми!

Воша унела неизвесност

Војводина у Београду савладала Партизан и унела неизвесност у домаћи шампионат. Новосађани славили головима Абубакара у 43. и Аливодића у 56. минуту. Гол за Партизан постигао Јојић. Звезда тако пришла на само четири бода заостатка.

Фудбалери Партизана изгубили су вечерас у Београду од екипе новосадске Војводине са 2:1 (1:0), у последњој утакмици 22. кола Суперлиге Сбије.

Након овог неочекиваног пораза предност актуелног шампиона на челу табеле смањена је на само четири бода у односу на најближег пратиоца, "вечитог" ривала Црвену звезду, која је раније данас славила у Смедереву (1:0).

Утакмици је присуствовало око 14.000 гледалаца, а црно-бели су разочарали бројне присталице, који су их извиждали уз повике "управа напоље". Имали су јалову иницијативу током целог сусрета, безуспешно настојећи да сруше чврст бедем гостију, уз само пар изразитих шанси.

Новосађани су се организовано бранили и претили углавном из контранапада. Повели су у 43 минуту, када је Оумару преварио обојицу штопера Партизана, сам изашао пред голмана Стојковића и "ћушнуо" лопту иза његових леђа.

У 39. минуту Партизану је оправдано поништен гол због офсајда Марка Шћеповића.

У другом полувремену домаћин је кренуо знатно ангажованије, међутим, Војводина се зналачки бранила и успела да дуплира предност. Аливодић је искористио велику грешку Остојића и са преко 20 метара силовитим шутем ефектно погодио горњи десни угао.

Партизан је у стихијским налетима настојао да дође до поготка, Јојић је пола сата пре краја погодио стативу, а у финишу је ипак успео да постигне почасни гол у заслуженом поразу црно-белих.

Партизан - Војводина 1:2 (Јојић 82 - Оумару 43, Аливодић 56)

Одиграно раније данас:

Смедерево - Црвена звезда 0:1 (Дауда 89)
Хајдук - Слобода 3:3 (Веселиновић 17, Адамовић 45, Киш 60 - Ранђеловић 22. пенал, 77, Костић 85)

Одиграно у суботу: ОФК Београд - Јавор 1:1, Јагодина - Рад 3:0, Доњу Срем - Нови пазар 3:0, БСК - Раднички Ниш 2:1, Спартак - раднички Крагујевац 1:2.

Табела: Партизан 51 бод, Црвена звезда 47, Војводина 44, Јагодина 39, Рад 31, Слобода 31, Раднички Ниш 30, ОФК Београд 29, Јавор 28, Спартак 27, БСК 25, Доњи Срем 23, Нови Пазар 23, Раднички Крагујевац 22, Хајдук 21, Смедерево 9.

У 23. колу следећег викенда састају се Смедерево - Хајдук, Црвена звезда - Спартак, Рад - ОФК Београд, Раднички Крагујевац - БСК, Раднички Ниш - Доњи Срем, Нови пазар - Јагодина, Јавор - Партизан и Војводина - Слобода.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи