Читај ми!

Суботић: Ово је само утакмица

"Чујем од родбине да постоји набој, али морам рећи да је ово фудбалска утакмица, није ништа преко тога. За мене је то само фудбал, играм за Србију", рекао је Невен Суботић уочи меча на Максимиру.

Фудбалски репрезентативац Србије Невен Суботић рекао је да је од родбине чуо да постоји велики набој када су у питању односи између његове земље, у којој никада није живео, и Хрватске.

"Имам много родбине у Србији, чујем од њих да постоји набој, али морам рећи да је ово фудбалска утакмица, није ништа преко тога. За мене је то само фудбал, играм за Србију. То је за мене најбитније, није битно да ја сад урадим несто глупо. Биће од навијача бонус ако бисмо победили", рекао је Суботић новинарима у Старој Пазови.

Репрезентација Србије ће гостовати Хрватској у Загребу у петом колу Групе А квалификација за Светско првенство, а две селекције ће се први пут састати још од 1999. године.

Новинаре је занимало да ли је Суботић гледао утакмицу Хрватске и Југославије 1999. године, а фудбалер Борусије је казао да није.

"Биће тешка утакмица за нас. Постоји још шанси ако победимо да идемо на Светско првенство. Док шанса постоји борићемо се. Знам да су сви навијачи уз нас, зато је ово специјална утакмица". Суботић је казао да му није битно то што медији и остали виде Хрватску као фаворита.

"Шта они кажу, шта други кажу, шта медији кажу...за мене није битно, знам да они имају и добру одбрану и добар напад. Комплетна су екипа, али смо и ми. Видело се у овим утакмицама да имамо квалитет али, опет то морамо да покажемо", казао је он. На питање каква искуства има са хрватским нападачима који играју у Бундеслиги Ивицом Олићем и Мариом Манџукићем, Суботић је рекао да у тај шампионат долазе само добри фудбалери.

"Само добри играчи долазе у Бундеслигу. Манџукић је у Бајерну показао да је у доброј форми, не знам колико голова је дао... У последње време и Олић је опет у старој форми, даје голове и игра веома, веома добро у последњим утакмицама", рекао је Суботић.

Он је додао да против Бајерна, за који сада игра Манџукић, а у којем је некада наступао Олић, има веома добар учинак.

"Ако си дефанзивац, најтеже је да не направиш грешку. Једна грешка и одмах је то гол. Од последњих шест утакмица против Бајерна четири смо победили, једну смо играли нерешено, једну изгубили. То је веома добра статистика. Не знам да ли је Олић играо у тим утакмицама, можда је био повређен", додао је штопер екипе из Дортмунда.

У утакмици против Србије неће играти један од најбољих хрватских фудбалера у текућим квалификацијама, нападач Волфсбурга Иван Перишић.

"Иван је веома добар, играм ево већ две године са њим, има квалитет, али ако он фали, Хрвати немају таквих играча. Фалиће им сигурно и то је добро за нас", истакао је Суботић.

Суботић, који је стандардан на месту штопера у Борусији, није играо у прве четири утакмице у квалификацијама за Светско првенство за свој национални тим.

"То што играм стандардно Лигу шампиона и немачко првенство само показује тренеру да сам у доброј форми и ја још чекам да одиграм у квалификацијама за нас и желим да одиграм. Можда то што сам одиграо добро у Лиги шампиона значи да ћу добити овде шансу да играм", казао је Суботић. На питање колики проблем може да буде то што још никада није играо у тандему са штопером Манчестер ситија Матијом Настасићем, Суботић је рекао да то неће бити никакав проблем.

"Није то никакав проблем. Настасић је врхунски играч, није прешао у Манчестер сити зато што је добар дечко, него зато што има квалитет, то се види на тренингу, видело се када је играо против нас за Сити. Веома је млад, али игра као да има много искуства и зато не мислим да ће ту бити неких проблема", поручио је Суботић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи