Читај ми!

Једва чекам деби

Нападач немачког Гројтер Фирта Никола Ђурђић једва чека пријатељски меч против Кипра и први у дресу репрезентације Србије. Утакмица почиње у 17 сати, уз пренос на РТС-у.

Ђурђић је направио најбољу увертиру уочи доласка у Никозију пошто је, играјући за Гројтер Фирт, голом и асистенцијом донео свом клубу тријумф над славним Шалкеом.

"То је један од најлепших тренутака моје каријере. Сјајна утакмица, фантастичан стадион, епилог посебно добија на значају имајући у виду редослед догађаја на утакмици и њен завршетак. На најлепши начин почео сам каријеру у Бундеслиги. Надам се да ћу на основу тога моћи да градим даље самопоуздање и наставим такву игру", изјавио је Ђурђић.

Некадашњи играч Вождовца и члан националне младе репрезентације са оптимизмом гледа на будућност у А тиму Србије.

"Надам се да могу да будем од користи како клубу, тако и репрезентацији. Искрено, последњих годину и по дана сам у доброј форми, редовно дајем голове, имам доста самопоуздања и због тога сам сада ту, где сам одувек желео да будем", истакао је 26-годишњи нападач који се афирмисао у норвешком Хаугесунду, а протеклу јесен био члан шведског Хелсингборга.

Ђурђић сматра да је српском државном тиму, поред осталог, недостајало и среће у досадашњем току квалификација за првенство света 2014.

"Објективно гледајући, срећа баш није била на нашој страни, посебно на утакмици против Белгије. То је детаљ који треба да се промени и у тренутку све може да се окрене. У фудбалу кад ти се отвори пут, ако дођу голови као на утакмици против Чилеа, лако може да се догоди да напад буде најјачи део тима. Најважније је да сви нападачи који конкуришу за дрес репрезентације играју добро и постижу голове у клубовима. Кад у таквој форми и са самопоуздањем дођу на меч репрезентације, све је другачије", сматра он, подсетивши на огроман значај предстојеће утакмице 22. марта против Хрватске у наставку квалификација за СП.

"То је веома битна утакмица за нас из много разлога. Пре свега, због три бода која су у игри, али и због ривалитета са Хрватском. Без сумње, један од најважнијих мечева у ближој историји српског фудбала. Верујем да изазов у Загребу може да буде прекретница и да ћемо баш на том месту ситуацију у групи окренути у нашу корист", закључио је Ђурђић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи