Марковић се извинио навијачима

Лазар Марковић се извинио навијачима Партизана због промашаја на мечу против Интера који је по свој прилици коштао црно-беле победе. Остали фудбалери српског шампиона тужни, али и поносни због своје партије. Италијански медији пуни хвале за игру младе Партизанове екипе, али и за навијаче Партизана од којих су толико зазирали уочи сусрета.

Трагичар утакмице у Милану Лазар Марковић извинио се навијачима после минималног пораза од Интера у трећем колу Лиге Европе.

Марковић је имао одличну прилику да доведе црно-беле у вођство, а у самом финишу сусрета чак и да донесе победу свом тиму против фаворизованог противника. Непосредно након његовог промашаја, Родриго Паласио је поготком донео свом тиму тријумф.

„Испоставило се да сам ја трагичар. После моје прилике смо примили погодак. Извињавам се свима, посебно навијачима који су дошли у оволиком броју да нас подрже", рекао је Марковић новинарима по окончању сусрета.

Новинаре је посебно занимало шта му је, по завршетку сусрета, рекао капитен Интера Хавијер Занети.

„Идемо даље, то је фудбал", кратак је био видно потрешени Марковић.

Као и сви у Партизановој експедицији, разочарење није крио ни капитен Саша Илић.

„Имали смо озбиљну прилику пред крај меча и да се све добро завршило сада бисмо причали да смо победили велики Интер са 1:0. Шта је ту је, ово нам је за наук. Мени је драго што се овако млада екипа испрсила клубу као што је Интер и верујем да ћемо овако играти и у наставку сезоне", изјавио је Илић.

Илић је, такође, посебно нагласио да је неопходно да се истрошена екипа окрене мечевима Суперлиге.

Игром је био задовољан и Медо Камара, један од играча који су на својим плећима изнели највећи терет на средини терена.

"Играли смо добро, имали смо шансу да завршимо утакмицу пре Интера. Ако овако наставимо, дефинитивно ћемо да освојимо још неки бод", уверен је репрезентативац Сијера Леоне.

Пораз је веома тешко пао и Љубиши Тумбаковићу.

"Сурово, стварно сурово", био је први коментар спортског директора црно-белих. "Гори термин да се прими гол нисмо могли ни да замислимо. Момци су заслужили пуно више од пораза, у првом полувремену су били маестрални, сјајни. Некако их је било безбрижно гледати са трибина и чекати ситуацију да евентуално направе нешто више у нападу. Уз све то било је допадљиво гледати их", истакао је Тумбаковић.

Владимир Вермезовић је био нерасположен када је стао пред новинаре, али и задовољан и поносан због игре свог тима.

"Представили смо се у правом светлу. Штета, могли смо и боље да прођемо... Интер је показао да је велики тим, стрпљиво су тражили шансу. Резултатом не могу да будем задовољан, али оним што смо показали могу", изјавио је Владимир Вермезовић.

Тренер црно-белих истиче како је овај меч показатељ да његов тим има квалитет да игра и против најбољих у Европи.

„Играчима сам рекао да немају ниједан разлог да буду тужни. Коментарисаћемо утакмицу вечерас, а већ од сутра ћемо се трудити да је заборавимо. Ово ће бити испит за њихове младе главе, међутим, верујем да ће превазићи тренутну ситуацију. Добро је што смо против Интера видели да можемо", навео је популарни Вермез, који није пропустио да нагласи да нико не би смео да се љути на Лазара Марковића.

Ни италијански медији нису остали равнодушни на одличну партију фудбалера Партизана. Утицајна „Газета дело Спорт" у први план ставља добру игру Лазара Марковића кога називају врло талентованим, али и сјајну атмосферу коју су на „Меаци" направили Гробари.

„Тридесет секундиемња много. Или чињеница да на голу имате Хандановића, а не младог голмана какав је Петровић Интер је за то време прошао од пораза до победе", наводи овај лист.

Италијанима, који су се препали Гробара пре овог сусрета, пуна су уста била хвале атмосфере коју су српски навијачи направили.

„Било их је више од 1.600 на трибинама. Певали су током целог меча, али и после судијског звиждука".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару