Читај ми!

Чемер и јад у Скопљу

Нижу се као на траци порази и понижења српског фудбала. Селекција Србије, након неопростиво лоше партије и пораза на стадиону "Филип Други", практично се опростила од Светског првенства готово две године пре његовог одржавања. Необични потези Синише Михајловића и опште необјашњиво лоша игра српског тима у првом плану након пораза од Македоније од 1:0.

Фудбалери Србије доживели су и други пораз у квалификацијама за Мундијал у Бразилу. Македонија је победила у Скопљу са 1:0. Србија са четири бода из исто толико утакмица највероватније је изгубила право да се нада путовању у Јужну Америку. Оно што посебно „боде очи" јесте и чињеница да је Србија на само једном мечу у овом циклусу успела да постигне гол.

Лош, или чак очајан дан за српски фудбал допунили су репрезентативци Србије који нису успели да узму чак ни бод на стадиону „Филип Други".

Мизеран резултат последица је разочаравајуће игре свих линија српског тима. У обе фазе игре, одбрани и нападу, играчи Синише Михајловића деловали су смушено и немоћно. Када екипа није спремна да одговори на најосновније захтеве модерне фудбалске игре, њене утакмице изгледају управо онако како је то било вечерас у Скопљу.

Истина је да нико заиста није очекивао да ће квалификације за Светско првенство, поред одличних екипа Хрватске и Белгије, бити лаке, али подједнако је незамисливо било да ће Србија већ након четири кола бити једна од екипа која о смотри најбољих светских фудбалера може само да машта.

Набрајати шансе Србије, или оно што је на то подсећало, беспредметно је јер тога није ни било. Једини у српском дресу који заслужују прелазну оцену јесу Душан Тадић и Александар Коларов.

Одлука Синише Михајловића да на клупи остави Бранислава Ивановића, из и даље непознатих разлога, а да шансу укаже Ненаду Томовићу, обележила је овај сусрет. Фудбалер Фјорентине је на указаном поверењу „захвалио" селектору искључењем и скривљеним једанаестерцем, којима је претходила грешка у постављању својствена само почетницима.

Ибраими је реализовао пенал, чиме је утакмица практично била завршена. До краја, осим одрађивања посла Македонаца и српских јалових напада, није виђено асполутно ништа.

Суноврату српског фудбала не назире се крај.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару