Тошић: Још смо незрели

"Било би добро да дође тај дан када ћемо постићи гол из једне шансе... Морамо још много да учимо како бисмо побеђивали у великим утакмицама", рекао је Зоран Тошић после пораза Србије од Белгије.

Фудбалски репрезентативац Србије Зоран Тошић рекао је после пораза од Белгије са 3:0 у квалификацијама за Светско првенство да он и његови саиграчи морају још много да уче како би побеђивали у великим утакмицама.

"Код нас увек постоји то 'али', нажалост цео живот је тако... Било би добро да дође тај дан када ћемо постићи гол из једне шансе. Првим полувременом можемо да будемо задовољни, а у другом смо кренули напред, што су Белгијанци једва чекали и на контранападе нас поразили. Морамо још много да учимо како бисмо побеђивали у великим утакмицама", рекао је Тошић новинарима после утакмице у Београду.

Млади штопер Матија Настасић казао је да је његова екипа прво полувреме против Белгије одиграла можда и најбоље од када се ова генерација играча окупила.

"Утакмица је за нас била изузетно тешка. Прво полувреме смо можда одиграли и најбоље од када смо се окупили. Примили смо гол из прве њихове шансе, а пре тога смо пропустили неколико прилика. Примили смо гол и утакмица се тотално окренула", казао је Настасић. Фудбалер Манчестер ситија је истакао да би победа против Македоније у уторак репрезентацију Србије ставила у добар положај.

"Морамо да се фокусирамо на Македонију, да се добро физички и психички одморимо и да тамо освојимо сва три бода, са којима бисмо били уприлично добром положају", истакао је Настасић.

Голман "орлова" Жељко Бркић рекао је да је српска селекција још млада, али да су играчи показали да заслужују дрес са националним грбом.

"Нисмо имали среће, на почетку утакмице смо имали много шанси које нисмо искористили... После тога смо кажњени, из сопствених грешака смо примили голове. Млада смо екипа и имамо још много да радимо, али смо показали да заслужујемо дрес Србије", рекао је Бркић.

Нападач Филип Ђуричић казао је да не може бити задовољан резултатом против Белгије, али да он и његови саиграчи треба што пре да забораве тај меч.

"Не можемо бити задовољни. Прво полувреме смо одиграли сасвим коректно, али нисмо постигли жељени гол. Уместо тога смо примили погодак из полушансе и све је кренуло низбрдо. Као што смо заборавили утакмицу са Велсом коју смо добили 6:1, тако треба да заборавимо и ову", казао је Ђуричић.

Србија у следећој утакмици гостује у Македонији у уторак од 20.30 у

четвртом колу Групе А квалификација за Светско првенство.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару