Читај ми!

Тежак пораз Србије

Србија - Белгија 0:3. Србија је, и поред одличне игре у првом делу меча, заслужено поражена од Белгије убедљивим резултатом. Изабраници Синише Михајловића нису користили прилике које су стварали, а често наивна поставка у фази одбране драстично је помогла Белгијанцима на путу ка Бркићевој мрежи. На стадиону "Керон Роуд" у Норичу, млада репрезентација Србије поражена од Енглеске са 1:0.

22.29 - Крај утакмице на Маракани. Србија, чини се пре наивно него несрећно, губи важна три бода на путу ка Бразилу. Колико су "орлови" били сјајни уз првом делу, толико су подбацили у наставку. Можда није пријатно рећи, али селекција Белгије сасвим заслужено са осмехом напушта српску престоницу.

22.21 - Белгија је, потпомогнута невероватним падом у игри Србије, стигла и до трећег поготка у самом финишу сусрета. Треба напоменути, наравно, да је Кевин Миралас био у "дебелом" офсајду када је савладао Бркића, и заиста је велико чудо да помоћни судија то није видео.

22.17 - Де Брујн излази из игре. На терену, у дресу Белгије, налази се Кевин Миралас, фудбалер Евертона. 

22.11- Последњи адут Синише Михајловића се зове Дејан Лекић. Некадашњи фудбалер Црвене звезде мења Душана Тадића. Србија сада игра са два нападача. 

22.09 - Мијаиловић је покушао са дистанце, али недовољно добро да угрози Куртоу. Уопште, у овим тренуцима Србија не делује као тим који може до преокрета, или барем једног поготка. "Орлови", нажалост, не играју тренутно као тим који то и жели претерано.

22.07 - Белгије ствара још једну конкретну прилику. Поново је опасан био Де Брујн, али сјајни фудбалер успева да погоди само спољни део мреже. 

22.05 - Ален Стевановић је унео свежу крв у тим Србије, што је и један од основних разлога због чега је на терену. Након акције коју је покренуо овја млади фудбалер, Шћеповић се нашао у солидној позицији да коначно савлада Куртоу, али ни он то не успева. 

21.59 - Ако смо за почетно вођство Белгије могли да кажемо да је незаслужено, сада, када су Белгијанци преко Де Брујна повели са 2:0, то свакако не можемо. Поново је евидентна била неадекватна поставка већег дела српског тима, што је фудбалеру Челсија на позајмици у Вердеру створило "километре" слободног простора. Поклон какав врхунски фудбалери не пропуштају. 

21.57 - Друга измена у репрезентацији Србије. Зоран Тошић излази из игре, испраћен спорадичним звиждуцима, а у игру улази дебитант Ален Стевановић, фудбалер италијанског Торина. 

21.51 - Летаргично делује Србија у овим тренуцима, играчи се муче да нађу адекватно решење у нападу, што може бити последица умора. Чини се да и навијачи полако губе стрпљење. Сваки минут без гола Србије даје додатно самопоуздање гостима. 

21.48 - Управо је Мертенс имао сјајну прилику за Белгију, другу у овом делу игре. Чадли је сјајно проиграо малопре поменутог фудбалера, који покушава да пребаци Бркића који је излетео, а лопта на срећу завршава са погрешне стране мреже. 

21.46 - Промена и у репрезентацији Србије. Уместо не толико примећеног Ђуручића, на терену је робуснији и јачи Шћеповић. 

21.45 - Прва измена у селекцији Белгије. Уместо Азара, на терену је Дрис Мертенс, сјајни фудбалер ПСВ Ајндховена, изразито јак на лопти.

21.42 - Поново смо на делу видели моћни трансформацију Белгије из фазе одбране у фазу напада. Сјајан контранапад довео је Азара, потпуно нечуваног, испред Бркића. Највеће летошње појачање Челсија имао је неколико секунди да припреми ударац, одлучио се на помало наншалантни лоб, који је ипак прозрео Бркић. 

21.37 - Слична слика у уводним минутима друго полувремена као у истом периоду првог. Србија јуриша ка голу који брани Тибо Куртоа, али то не чини стихијски. Две прилике су се изродиле из тога - Коларов из слобног ударца погађа спољни део мреже белгијског гола, а затим и Тошић из сјајне позиције по први пут вечерас шутира јако лоше. 

21.35 - Почело је и друго полувремену на стадиону Црвене звезде. 

21.17 - Заоставног времена није било, па се одлази на одмор на Маракани. Можда отрцано звучи, али Србија свакако није заслужила да губи након првих 45 минута игре. 

21.10 - Гол као да није превише потресао репрезентативце Србије. Напади се настављају, а са њима и изгледне прилике. Поново је Тошић могао да савлада Куртоу, након што га је лепо проиграо и вечерас јако добри Тадић, али десном, слабијом ногом лопту шаље поред можда и уклете десне стативе. 

21.06 - У тренуцима када је Србија поново почела интензивније да кидише ка голу Тиба Куртое, када је Белгија дошла до предности. Искрао се Бентеке дефанзивцима Србије, сјајно је реаговао након центаршута Де Брујнеа, и Бркић је морао да вади лопту из мреже. 

21.05 - Феноменалну прилику пропушта Милан Бишевац након ударца из угла Зорана Тошића. Лопта је, након сјајног волеј ударца, прошла тик поред десне стативе гола Белгије. 

21.02 - Нема више оног ритма који смо гледали на самом почетку сусрета. Обе екипе се не усуђују на дубљи пресинг у фази одбране, што противнику даје простора и времена да напад креира из своје задње линије. По оваквом времену, то није најлакше, тако да кохерентни напади изостају. 

20.53 - Сјајно делује репрезентације Белгије у транзицији. Пренос лопте је изузетно брз, понајвише захваљујући технички сјајним Азару, Витселу и Де Брујнеу, што ствара доста проблема понекад исувише разруђеној одбрани Србије.

20.51 - Готов меч у Норичу. Изабраници Александра Јанковића поражени од Енглеза са 1:0. 

20.50 - Белгије је имала свој најбољи напад. Лепо је Бентеке истрчао једну полуконтру, ушао је у казнени простор Србије, мало искоса са десне стране, али је његов ударац укротио Бркић.

20.47 - Србија свакако бољи ривал у првих 15-так минута. Најновију прилику за наш тим пропустио је Ивановић, кога цу милиметри делили да пошаље лопту у небрањену мрежу Белгије након убацивања Тошића. 

20.46 - Очигледна замисао Синише Михајловића је да се ударцима, често и из неизграђених позиција, стави притисак на голмана Белгије и иначе одличну задњу линију овог тима. Тако притиснути, Белгијанци са далеко мање играча крећу у, за сада, ретке контранападе. 

20.43 - Белгија тек у 10. минуту први пут долази до казненог простора Србије. Бркић је отклонио сваку опасност.

20.40 - Нова одлична прилика за Србију. Тадић је лепу ушао у казнено простор Белгије, лопту је пребацио на леву ногу и затим шутирао у супротни угао. Тибо Куртоа, голман Челсија на привременом раду у Атлетико Мадриду, солидно је интервенисао. 

20.39 - Србија је меч почела онако како је то селектор Синиша Михајловић и најављивао. Акценат јесте на офанзиви, али не по цену опрезности. 

20.34 - Први напад "орлова" и прва велика опасност пред голом Белгије. Интелигентно је шутирао Тошић са ивице казненог простора, али се лопта зауставила на стативи. 

20.32 - Почео меч у Београду. 

20.29 - Србија игра у следећем саставу: Бркић, Ивановић, Бишевац, Настасић, Коларов, Мијаиловић, Игњовски, Марковић, Тадић, Тошић и Ђуричић. Изузев повређеног Стојковића и Љубомира Фејсе, идентичан састав који је декласирао Велс.

20.27 - Интонирање белгијске химне прошло без звиждука, чак и уз понеки аплауз. 

20.23 - Енглеска повела. Досон стрелац за "албион" из једанаестерца који је скривио Лука Милуновић. 

20.21 - Киша све јача у Београду. Терен стадиона Црвене звезде солидно припремљен, али сасвим је сигурно да ће временски услови утицати на игру оба тима. 

20.18 - Енглези полако притискају гол "орлића". За сада, одбрана Србије не дозвољава да се ова иницијатива претвори у конкретну предност Енглеза. 

20.02 - Почело друго полувреме у Енглеској. 

20.01 - Белгијанци изашли на загревање. Дочени звиждуцима нешто више од десет хиљада гледалаца на Маракани. Очекује се драстично већа посета него на последњем мечу нашег тима у Беграду, када је гостовала Ирска. 

19.49 - Полувреме у Норичу. Енглеска и Србија играју меч без голова, али не и без узбуђења. Колико се агресивно игра показује и податак да су чак тројица наших фудбалера зарадила жути картон у првом делу меча - Деспотовић, Пантић и Младеновић. 

19.03 - За Енглеску играју: Батленд, Смит, Роуз, Родвел, Колкер, Доусон, Заха, Хендерсон, Сордел, Инс, Стерлинг.

19.01 - Србија игра у саставу:  Алексић, Гудељ, Медојевић, Пантић, Младеновић, С. Марковић, Миливојевић, Лазовић, Малбашић, Милуновић, Деспотовић.

19.00 - Први меч баража младих репрезентација Енглеске и Србије почео. 

17.55 - За навијаче, последња станица пред Маракану. 

16.45 - (Не)очекивани састави два тима... Србија: Бркић, Ивановић, Бишевац, Настасић, Коларов, Игњовски, Матић, Стевановић, Тадић, Тошић и Ђуричић. Белгија: Куртоа, Алдервајрелд, Компани, Вермален, Вертоген, Витсел, Дефур, Азар, Дембеле, Чадли и Бентеке.

14.31 - Још има карата за меч Србија - Белгија. И није гужва на благајни... 

13,45 - Редари спремни за меч Србија - Белгија. 

Многи их сматрају најбољом репрезентацијом Белгије у историји и, заиста, за екипу са севера Старог континента у овом тренутку играју фудбалски велемајстори, предвођени Азаром.

Многи, пак, репрезентацију Србије сматрају превише младом и неискусном да би начинила подвиг у квалификацијама.

После директног судара два тима, једно од ова два мишљења показаће се као истинито. За навијаче Србије, надамо се да ће младост и таленат надвладати изузетан квалитет са друге стране.

Утакмица Србије и Белгије на Маракани један је од дербија групе А квалификација за Светско првенство. После ове утакмице тек можемо да направимо прву анализу и видимо где се ова подмлађена екипа „орлова" налази у односу на светске гиганте.

Тим са Азаром, Вермаленом, Компанијем, Вертонгеном, Дефуром, Дембелеом и осталим фудбалским мајсторима заиста звучи застрашујуће. Ипак, на Маракани су падали и јачи, тако да ће Коларов и Ивановић предводити борбене српске клинце у нову битку и, надамо се, победу.

Прекретница за селектора Синишу Михајловића била је утакмица са Велсом у Новом Саду где је скинуто много комплекса. То је била прва победа репрезентације под командом Синише Михајловића, и то са прегршт голова, у тренутку када смо се забринули да ли су „орлови" заборавили како изгледа радовати се поготку.

И српски репрезентативци наглашавају да су се ствари после меча са Велсом промениле и да у добром расположењу дочекују Белгијанце.

„Ми смо тим који може сваког да победи, али и од сваког да изгуби. Играмо код куће, а Белгијанци су само на папиру мало јачи. Ипак, све зависи од нас, мало тога од њих", сматра селектор Србије Синиша Михајловић, који је најавио офанзивну игру „орлова".

Занимљиво је да селектор Белгије Марк Вилмотс не сматра да је Белгија фаворит.

„Србија је фаворит. Реч је о екипи са много квалитетних техничара, опасни су по боковима, највише због Ивановића и Коларова, имају јак патриотски дух који показују на терену и ван њега. У овом тренутку можда и реми не би био лош исход за нас", сматра Вилмотс.

Србија ће против Белгије можда имати и 12. играча. Наравно, реч је о навијачима о којима је било много приче пред овај меч. Нема сумње да Маракана може представљати право гротло, уколико навијачи забораве клупске боје и навијају сложно.

Наравно, све може отићи и у супротном смеру, па да се уместо фанатичног навијања добије концерт звиждука и увреда. Навијачима се можда може доста тога замерити, али вечерас верујемо да ће, уместо звиждука, главни навијачки реквизити бити грло и дланови.

Утакмица почиње у 20.30. Пренос гледајте на Првом програму Радио-телевизије Србије, а промене резултата пратите на нашем порталу.

Број коментара 80

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару