Читај ми!

Сампдорија победила Милан

Вицешампион Италије из прошле сезоне, екипа Милана, поражен је на старту новог првенства од Сампдорије са 0:1. Убедљив старт Интера и Наполија. Рома у последњим тренутцима избегла пораз.

Стрелац за госте, који су се вратили из друге лиге, био је Андреа Коста ударцем главом после корнера у 59. минуту. Цео меч за Сампдорију одиграо је бивши фудбалер ОФК Београда Ненад Крстичић, који је у 16. минуту добио жути картон.

Милан је овог лета претрпео велике промене у играчком кадру, пошто су клуб напустили неки од најбољих играча из прошле сезоне - Златан Ибрахимовић, Антонио Касано и Тијаго Силва, као и ветерани Кларенс Седорф, Филипо Инзаги, Алесандро Неста, Марк ван Бомел, Ђенаро Гатузо, Масимо Одо и Ђанлука Замброта.

Сампдорија упркос победи сада има два бода, пошто је екипа из Ђенове првенство почела са минус једним бодом због умешаности у намештање утакмица ранијих година.

Фудбалери Интера и Наполија на импресиван начин су отворили сезону у италијанској Серији А убедљивим победама на гостовању у Пескари, односно у Палерму. Интер је савладао повратника у елиту, тим Пескаре, са 3:0, а истим резултатом Наполитанци су славили на "врућем" терену на Сицилији против Палерма (3:0).

Рома је у последњем тренутку избегла пораз код куће од Катаније голом у судијској надокнади, док је сигурну стартну победу забележила и Ђенова српског интернационалца Бошка Јанковића у дуелу против Каљарија (2:0). Јанковић је одиграо целу утакмицу у дресу Ђеновљана.

Резултати:
Кјево - Болоња 2:0 (Пелисије 65, Крусадо 79)
Ђенова - Каљари 2:0 (Меркел 51, Имобиле 85)
Палермо - Наполи 0:3 (Хамшик 45+3, Мађо 79, Кавани 88)
Пескара - Интер 0:3 (Снајдер 17, Милито 19, Кутињо 81)
Рома - Катанија 2:2 (Освалдо 59, Лопес 90+2 - Маркезе 29, Гомес 69)
Сијена - Торино 0:0
Аталанта - Лацио 0:1 (Ернанес 17)
Милан - Сампдорија 0:1.

Одиграно јуче:
Фиорентина - Удинезе 2:1
Јувентус - Парма 2:0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару